Zo creëer je een vintage tuin

0
894
Depositphotos_447862756_S

Weinig tuinen zijn zo sfeervol als een vintage tuin. Hoe leuk is het om het thema van je old-school interieur door te trekken naar je tuin? In deze blog zullen we behandelen hoe je dit het beste aan kunt pakken. Hierbij kijken we naar de meubels en decoratie, de verlichting en de tuinafscheiding. Lees dus zeker door!

Vintage tuinen zijn helemaal hip tegenwoordig. Maar waarom zou je ervoor kiezen om een vintage tuin te creëren? Een vintage tuin is een tuin die is ingericht met oude voorwerpen en meubels. Dit geeft de tuin een sfeervolle en unieke uitstraling. Het is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de rust en de natuur. Als je ervoor kiest om voor een vintage tuin te gaan is het belangrijk om goed te bedenken welke sfeer je in je tuin wilt. Wil je bijvoorbeeld een rustige sfeer in je tuin, of wil je juist een gezellige en vrolijke sfeer? Op basis van deze keuze kun je dan verder gaan met het uitzoeken van de juiste meubels, bloemen en verlichting.

Tuininrichting en decoratie

In een vintage tuin plaats je oude meubels en accessoires. Deze kunnen van verschillende materialen zijn, zoals hout, rotan of ijzer. Vaak zijn de meubels geschilderd in felle kleuren, zoals geel, blauw of rood. Een vintage tuin is niet compleet zonder een tuinset. Een tuinset bestaat vaak uit een tafel en twee of meer stoelen. De tuintafel kan van hout zijn, maar ook van rotan of ijzer. De stoelen kunnen bijpassend zijn, maar ook in een contrasterende kleur. Een tuinset geeft je tuin een echte vintage uitstraling. Een ander meubelstuk dat niet mag ontbreken in een vintage tuin is een tuinstoel. Tuinstoelen zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt tuinstoelen met en zonder armleuning, met of zonder kussens. Kies voor een tuinstoel die bij jouw tuinset past. Een tuinstoel is niet alleen praktisch, maar ook erg sfeervol. Wil je je vintage tuin nog sfeervoller maken? Plaats dan een tuintafel met bloemen. Dit geeft je tuin een romantische en sfeervolle uitstraling.

Tuinafscheiding

Er zijn verschillende manieren om een vintage tuinafscheiding in de tuin te maken. Eén zo’n manier is door verschillende soorten planten aan de afscheiding toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor klassieke bloemen zoals rozen, madeliefjes of pioenen. Of ga voor wat meer exotische bloemen zoals hibiscus of orchideeën. Je kunt ook een aantal ouderwetse lantaarns of lampen toevoegen om een meer romantische en gezellige sfeer in de tuin te creëren. En, last but not least, kun je het hek ook schilderen in een klassieke kleur zoals wit, lichtblauw of lichtgroen om het echt die vintage uitstraling te geven. Houd ook rekening met een bijpassende poort, zoals een vintage draaipoort!

Tuinverlichting

De klassieke verlichting in de tuin is niet moeilijk te maken. Er zijn veel verschillende soorten klassieke lampen die je kunt kopen, of je kunt ze zelf maken. Je wilt misschien een paar verschillende soorten lampen in je tuin hebben, afhankelijk van wat voor soort sfeer je wilt creëren. Als je bijvoorbeeld een intieme sfeer wilt, dan kun je kaarslantaarns gebruiken. Als je een meer uitnodigende sfeer wilt, dan kun je grote lantaarns of fakkels gebruiken. Neem hiervoor zeker een kijkje bij bedrijven met een breed assortiment tuinverlichting, zoals Major Garden.