Wees zuinig op je interieur!

0
1615
vintage interieur

Die ene vintage servieskast, je heerlijk zittende 70’s bank en al die verschillende decoraties en accessoires in je huis, daar ben je zuinig op. Dat moet ook want het zou zonde zijn als het binnen korte tijd kapot zou gaan, nadat het al die jaren heeft overleefd. Maar wat kun je nog meer doen om je interieur te beschermen naast dat je er zelf voorzichtig mee omgaat?

Bescherming tegen vlekken en vuil

Allereerst is het natuurlijk belangrijk je meubels en decoratiestukken goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Dit doe je het beste met warm water en wat mild schoonmaakmiddel. Ga geen agressieve schoonmaakproducten gebruiken op je vintage meubels, zeker niet wanneer je niet weet wat het effect is. Voor je het weet zit er een lelijke vlek op je kast die niet meer ongedaan te maken is.

Je interieur beschermen tegen huisdieren

Huisdieren zijn natuurlijk helemaal geweldig, maar ze kunnen ook hele onverwachte dingen doen. Bij een hond is dit gelukkig vrij makkelijk te trainen, zeker wanneer je dit van het begin af aan al doet. Een kat daarentegen, is een ander verhaal. Om je meubels zoveel mogelijk te beschermen tegen de nagels van je kat, kun je er in ieder geval voor zorgen geen kattenspullen op of naast je kostbare meubels te zetten. Zet de krabpaal dus niet naast die mooie vintage kast, maar in een hoek waar het wat minder kwaad kan als je kat eens uithaalt.

Onderzetters en pannenlappen

Ook op je tafels ben je natuurlijk zuinig, en deze onderhoud je dan ook regelmatig. Voorkomen is echter beter dan genezen en dus kun je er het beste voor kiezen altijd onderzetters te gebruiken als je een glas drinken op tafel zet. Ook het gebruik van stoffen pannenlappen kan helpen. Gebruik je bijvoorbeeld ijzeren onderzetters voor je pan dan kan het zijn dat daar onbewust mee wordt geschoven, en dan krijg je krassen. Naast stoffen pannenlappen kun je ook kiezen voor onderzetters van kurk. En heb je een feestje? Gebruik dan tafellakens! Zo voorkom je dat mensen de onderzetters vergeten en je tafel er aan het eind van de dag gehavend uitziet.

Wanneer je er niks aan kan doen

Hoe voorzichtig je ook bent met je mooie interieur, en kan altijd iets gebeuren waar jij geen vat op hebt. Een lekkage bijvoorbeeld, of een flinke storm. Maar ook ergere dingen zoals een inbraak of brand. Je huis goed beveiligen en brandmelders plaatsen is sowieso een goed idee, maar meer dan dat kun je vaak niet doen. Het enige wat er in zo’n geval gedaan kan worden, is contact opnemen met je verzekering. Dit zodat je in ieder geval een bepaald bedrag terug krijgt, om op zoek te gaan naar nieuwe vintage meubels. Je moet dan natuurlijk wel een inboedelverzekering hebben. Heb je deze niet, dan zijn alle spullen in je woning ook niet verzekerd.

Je inboedelverzekering afsluiten

Je inboedelverzekering afsluiten doe je dus het liefst zo snel mogelijk, je weet immers niet van tevoren of er iets gaat gebeuren. Dit is gelukkig helemaal niet moeilijk te regelen en binnen een paar minuten ben je al klaar. Je bent dan verzekerd voor inbraak, brand, neerslag, storm en waterschade. Daarnaast kan je er ook voor kiezen verzekerd te zijn wanneer je zelf per ongeluk schade hebt veroorzaakt. Op deze manier is jouw vintage interieur beschermd en verzekerd tegen alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here