Wat is er gebeurd met deze acteurs uit de jaren ’80?

0
1211
acteurs

Er zijn veel acteurs die bekend zijn geworden in een film of serie uit de jaren ’80. Sommige acteurs en actrices zijn daarna ook nog verder gegaan met acteren en zijn nu nog steeds erg bekend, en van anderen hebben we nooit meer iets gehoord. Omdat ze besloten hebben te stoppen met acteren, omdat ze alleen nog maar kleine rolletjes hadden of omdat ze overleden zijn. Ben je benieuwd wat er is gebeurd met bekende acteurs en actrices uit de jaren ’80? Lees dan snel verder.

Bekende acteurs

Tom Selleck speelde Magnum in de ontzettend populaire serie Magnum PI, dat uitgezonden werd van 1980 tot 1988. Daarna kon je Selleck bewonderen als Richard in Friends, waar hij een relatie heeft met Monica Geller. Ook heeft hij daarnaast nog meegespeeld in verschillende series en films, waaronder in de serie Blue Bloods waar hij politiechef Frank Reagan speelt.

In The Love Boat, dat uitgezonden werd van 1977 tot 1986, speelde Gavin MacLeod als scheepskapitein Merrill Stubing. Na deze serie speelde hij nog mee in meer dan 100 andere series. Denk hierbij aan Oz in 2000 en That 70’s Show in 2006. Echter bleef het grote succes uit. In 2013 kwam zijn autobiografie uit, waarin hij ook open is over zijn alcoholprobleem.

MacGyver was een heel erg populaire serie die liep van 1985 tot 1992. De hoofdrol was voor Richard Dean Anderson, al zegt die naam je misschien niet heel veel. Na deze serie heeft hij ook nog een hoofdrol gehad in de serie Stargate SG-1 maar hier stopte hij mee in het 9e seizoen omdat hij meer tijd door wilde brengen met zijn dochter.

Bekende actrices

Shelley Hack was op 15-jarige leeftijd al een bekend fotomodel dat het ene na het andere contract binnenhaalde en zelfs haar gezicht liet verzekeren voor een miljoen dollar. Maar echt wereldberoemd werd ze pas toen ze een rol kreeg in de serie Charlie’s Angels, waarin ze Tiffany Welles speelde. Daarna was ze ook nog te zien in de horror The Stepfather. Aan het eind van de jaren ’90 ging ze de politiek in en ze is ook filmproducent.

Zeg je Dynasty, dan zeg je natuurlijk Joan Collins. Maar liefst negen jaar lang speelde ze Alexis in deze bekende soap. Vervolgens was ze ook nog te zien in meer dan 60 andere films en series. Haar fortuin wordt geschat op een paar miljoen dollar, dat niet alleen komt door haar acteerkunsten, maar ook haar boeken doen het goed.

Lees ook: Deze dingen wil je absoluut kopen in de kringloop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here