Waar vind je echte vintage-items?

0
863
Depositphotos_294920324_S (1)

Als echte liefhebber van vintage wil je natuurlijk niet zomaar items in huis halen. Het gaat er niet om dat het vintage lijkt, maar dat het dit ook echt is. Daar moet je dus de juiste winkels en webshops voor kennen. Om je daarmee op weg te helpen, is het leuk om eens te bekijken waar je de echte items van jouw voorkeur het best kan aanschaffen.

De bekendste plek

Het spreekt bijna voor zich dat er één plek is waar je bijna altijd zal slagen. Dat is natuurlijk de kringloopwinkel. De kans dat je hier vindt wat je zoekt is wel heel groot. Juist ook omdat deze winkels draaien om het bieden van een tweede leven aan goede spullen. Het fijne aan de kringloopwinkel is bovendien dat het zich niet op één soort product richt. Je kan er net zo gemakkelijk kleding in jouw stijl vinden, als meubelstukken servies of spelletjes en speelgoed. Dat maakt de plek dus juist ook zo geschikt voor jouw levensstijl.

De gespecialiseerde webshop

Misschien ben je wel op zoek naar iets heel specifieks. Denk aan een vintage kast waar je al heel lang je oog op hebt. Dan is het aan te raden om eens te kijken in de collecties van gespecialiseerde webshops. Er zijn zowel in Nederland als in het buitenland voldoende webshops te vinden die zich uitsluitend richten op dit soort items. De kans dat je dus vindt wat je zoekt wordt daarmee een stuk groter gemaakt.

Overigens hoeft het natuurlijk niet alleen om de gespecialiseerde webshop te gaan. Ook webshops waar tweedehands spullen worden aangeboden kunnen heel geschikt zijn als vindplaats voor datgene wat jij zoekt. Zoals dat ook geldt voor de ruilplaatsen die je ook in socialmediagroepen vindt. Daar kan je net zo goed je voordeel mee doen.

Markten en kerken

Een hele andere plek waar je kan zoeken, is de markt. Het gaat dan natuurlijk niet om de markt met versproducten, maar om de markt waar mensen hun spullen kunnen aanbieden. Er zijn vaste markten waar je vintage en antiek kan vinden. Er zijn natuurlijk ook eenmalige markten, bijvoorbeeld een tuintjesmarkt in jouw woonplaats. Daarnaast is het vaak ook zo dat kerken veel spullen krijgen aangeboden en dat daar markten worden gehouden om deze spullen te verkopen. Je kan daar dan misschien wel net die items in jouw thema vinden. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk.

Oppassen voor de valkuil

Het is belangrijk om altijd goed op te passen. Sommige spullen worden als vintage verkocht, maar zijn dit helemaal niet. Zelfs wanneer je op de plekken die je in dit artikel hebt leren kennen gaat winkelen, is het belangrijk om dit goed in het oog te houden. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je ook echt de dingen vindt waar je naar op zoek bent. Je voorkomt hiermee veel teleurstellingen. Het is dus zeker ook van belang om daar goed het oog in te houden. Wanneer je weet waar je naar zoekt, kan het niet fout gaan.