Underlayment in je vintage interieur

0
1803
vintage interieur woonkamer

Ben je een liefhebber van vintage en wil je dit ook in je interieur vertalen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om meubels uit een bepaalde stroming te kopen bij een vintagewinkel of in een gespecialiseerde webshop. Maar soms zijn die lastig te verkrijgen of loopt het behoorlijk in de papieren om ze daar aan te schaffen. Ben je in het bezit van twee rechterhanden? Dan kun je de vintage meubels waar je van droomt natuurlijk ook zelf maken. Het is dan een kwestie van ideeën verzamelen, goede bouwtekeningen maken en geschikt materiaal kopen, zoals underlayment plaat dat is bedoeld voor constructieve toepassingen.

Je hebt de keuze uit Fins underlayment, Radiata Pine en Elliotis Pine. Iedere soort heeft andere eigenschappen en zorgt voor een unieke, karakteristieke uitstraling.

Decoratieve platen

Underlayment plaatmateriaal bestaat uit een oneven aantal lagen die kruislings met elkaar zijn verlijmd. Zodra deze fineerlagen voldoende zijn gedroogd, worden de platen op het juiste formaat gezaagd, tong-en-groef gefreesd en eventueel geschuurd. Er zijn verschillende soorten underlayment verkrijgbaar die zich onderscheiden door de houtsoort die is gebruikt, de diktes van de verschillende fineerlagen, het aantal opgebouwde lagen en de lijmsoort die is gebruikt. Welke soort je het beste kunt gebruiken, hangt af van de toepassing die je ervoor in gedachten hebt. Oorspronkelijk werd underlayment gebruikt als bouwplaat, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker terugkomen als decoratieplaat in de wereld van interieur en design. Niet verwonderlijk, want underlayment mag absoluut gezien worden.

Industrieel tintje

De onbewerkte uitstraling maakt een underlayment plaat uitermate geschikt om een vintage-look te creëren. Bijvoorbeeld als je het interieur bij jou thuis een knipoog naar de jaren zeventig of jaren tachtig wilt geven. De meubels uit die tijd zijn herkenbaar aan de minimalistische, ronde en kubistische vormen. Als je die namaakt met underlayment, heeft dat verschillende voordelen. Zo is het betaalbaar, valt het goed te bewerken en draagt het bij aan een sterke constructie. Bovendien geeft een underlayment plaat een stoer en industrieel tintje aan je interieur. Dit kun je op tal van manieren terug laten komen. Je kunt er onder andere: tafels, stoelen, bedden, banken en kasten van maken. Maar je kunt ook een complete keuken bouwen, een vloer leggen of de wand bekleden met het veelzijdige materiaal. Waar je ook voor kiest; je vintage interieur is hoe dan ook geslaagd.

Vintage-statement in de tuin

Heb je de smaak goed te pakken en wil je ook je tuin een onvervalste vintage-uitstraling geven? Dan inspireren wij je graag met een tijdloos materiaal. Zweeds rabat leent zich perfect voor het maken van een tuinafscheiding of als gevelbekleding voor je overkapping, veranda of woning. Zweeds rabat is verkrijgbaar van Fins vurenhout of Douglashout en zorgt voor een mooie afwerking. Ook creëer je hiermee een luxe, stoer en eigenzinnig vintage-statement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here