Mooie historische series

0
647
series

Wanneer je gek bent op vintage, houd je waarschijnlijk ook van een goede historische serie. Net als dat je kunt genieten van goede films uit de jaren ’70, ’80 of ’90 zoals bijvoorbeeld Grease en Dirty Dancing, maar ook Footloose en Fame. Er zijn een aantal hele mooie historische series te vinden, die je direct in het verleden plaatsen. In dit artikel vertellen we er meer over.

Series op Netflix

Er zijn heel wat series op Netflix te vinden, maar wist je ook dat er veel historische series tussen staan? De één is natuurlijk beter dan de ander, en daarnaast heeft iedereen een andere smaak. Zo kan het zijn dat jij prima naar een Spaanse serie kan kijken, maar dat een ander daar echt een hekel aan heeft. Hieronder vertellen we je over vijf series die zeker de moeite waard zijn om te kijken!

Las chicas del cable

Een Spaanse serie over vier vrouwen die in de jaren ’20 gaan werken bij een telefoonmaatschappij. Deze maatschappij is de grootste en meest moderne van Spanje op dat moment. Wat we in de serie vooral zien is dat de vrouwen in die tijd werden geconfronteerd met hard werken en onderdrukking. De vrouwen hadden het niet makkelijk, en dat wordt duidelijk naar voren gebracht.

Tiempos de guerra

Er staan veel anderstalige series op Netflix, en ook deze Spaanse serie staat daar tussen. De serie gaat over de Rifoorlog waarbij een groep vrouwen uit Madrid zich inzetten als zusters. Deze rijke vrouwen zullen in Melilla de gewonden gaan verzorgen. Ze willen graag hun eigen veldhospitaal openen, maar krijgen daarbij telkens weerstand van de kolonel. Daarnaast zijn de omstandigheden ook erg heftig waardoor ze zelf ook nog eens in gevaar komen.

Zondag series: When calls the heart

Dit is echt zo’n serie die je op zondag aanzet terwijl je de hele dag in je bed of op de bank blijft liggen. De serie gaat over Elizabeth Thatcher, die in 1910 lerares werd in Hope Valley. Dit stadje ligt in het wilde westen van Canada, waar iedereen altijd vrolijk is. Ook dragen de meeste vrouwen geweldige Victoriaanse jurken, wat de serie natuurlijk een must-see maakt!

Britse historische series: The Crown

Deze serie is een hele bekende momenteel, en gaat over de regeerperiode van koningin Elizabeth de tweede. Hij begint kort na de Tweede Wereldoorlog, en in de serie komt vooral naar vooral dat het leven van een koningin zeker niet makkelijk is. Alles aan deze serie klopt. De muziek, beeldkwaliteit, de kleding en het decor.

Peaky Blinders

En als laatste een serie die je ook met je lief kunt kijken, want de meeste historische series vinden mannen toch al gauw te vrouwelijk. Peaky Blinders gaat over een criminele familiebende uit Birmingham. Het eerste seizoen speelt zich net na de Eerste Wereldoorlog af, en er is altijd wel iets aan de hand. De familie is grof en gebruikt veel geweld, maar toch blijf je kijken. Het is echt een heel goede serie. Ook hierbij klopt alles weer. De omgeving, de kleding, de gebouwen…

Series buiten Netflix

Naast Netflix zijn er natuurlijk nog meer series te vinden. De BBC zendt de serie Call the Midwife uit, die gaat over vroedvrouwen in het Londense East End in de jaren ’50 en ’60. Een ontzettend mooie serie die goed laat zien hoe het er in die tijd aan toe ging wanneer je zwanger was en er bijna geen geld of eten beschikbaar was.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog Nederlandse series te bedenken. Wat denk je van Toen was geluk heel gewoon of Zeg ‘ns Aaa…? Al is de kans natuurlijk wel groot dat je deze al eens gezien hebt.

Lees ook: Vintage meubels herkennen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here