Meubels die passen bij een vintage interieur

0
941
vintage interieur

Ben je gek op vintage spullen, maar wil je wel graag een moderne eettafel? Of ben je op zoek naar een heerlijk zittende bank, die perfect past bij al je vintage vondsten? Er zijn veel verschillende meubels verkrijgbaar, maar het is lastig meubels te vinden die passen bij een bepaalde stijl. Toch is het zeker mogelijk je woonkamer zo in te richten, dat alles bij elkaar past.

Welke vintage spullen heb je?

Voordat je gaat bepalen welke meubels er aangeschaft moeten worden is het verstandig te kijken naar welke vintage spullen je hebt staan. Vaak zijn deze in een bepaalde kleur, zoals de welbekende 70’s oranje kleur of juist de producten uit de space age. Door te kijken naar de kleuren kun je een inschatting maken van je nieuwe bankstel. Heb je voornamelijk oranje producten in je woonkamer staan, dan is het verstandig een bank aan te schaffen in een neutrale kleur. Op deze manier blijven de vintage spullen die je hebt staan namelijk in het middelpunt staan. Zou je een bank in een hele felle kleur aanschaffen, dan kan het rommelig gaan ogen. Daarnaast zal alle aandacht dan gericht zijn op de bank.

Neem iets mee naar de winkel

Twijfel je of bepaalde kleuren wel passen bij een bepaalde bank, dan is het een goed idee één van je vintage artikelen mee te nemen naar de woonwinkel. Op deze manier kun je jouw interieur namelijk goed met elkaar afstemmen, omdat je de kleuren bij elkaar kunt zien. Een bankstel in een beige kleur zal waarschijnlijk heel mooi staan bij voornamelijk oranje accessoires, maar een hele donkerzwarte bank vaak weer niet. Bekijk dit dus goed in de winkel om zo de perfecte bank uit te kiezen en nog meer te kunnen genieten van je vintage woonkamer.

Zorg voor een geheel met je meubels

Het is vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles één geheel is. dit doe je door een bankstel uit te zoeken welke past bij je vintage artikelen, maar ook door de woonkamer af te maken. Dit kan goed gedaan worden met een mooi vloerkleed. Deze zijn er in veel verschillende kleuren en afmetingen, en dus is de kans groot dat er een kleed is dat perfect aansluit bij zowel het bankstel als al jouw vintage spullen. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur met oranje accenten erin, of ga voor een kleur die ook terugkomt in je kasten. Op die manier zorg je ervoor dat het allemaal echt bij elkaar past, en het geen bij elkaar geraapt rommeltje is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here