Kenmerken van de jaren ‘70

0
1229
kenmerken

We zien het allemaal om ons heen, het verleden komt weer terug. Dit is te zien aan de kledingstukken die nu in de mode zijn zoals de jeans met hoge taille en wijde pijpen, de croptops en de scrunchies, maar dat zien we ook in het interieur. En dan met name de mooie, warme kleuren, ronde vormen en ontzettend mooie patronen uit de jaren ’70. Wat de echte kenmerken van de jaren ’70 zijn en hoe je deze nu weer terugziet, lees je in dit artikel.

Wat was typerend voor de jaren ’70?

Als je denkt aan de jaren ’70 dan denk je natuurlijk aan veel vrolijke kleuren, geometrische patronen in allerlei soorten en maten, bloemetjespatronen, botanische producten en veel opvallende accessoires. Neem daarbij de wijde pijpen, hotpants, disco en de hippies en je bent weer helemaal terug in de tijd.

Wat betreft die kleuren kon echt alles. Fel oranje, citroengeel, appeltjesgroen, petrol en paars. Alles kon bij elkaar maar wat je het meeste zag was oranje in combinatie met bruin en pasteltinten. Ook veel ronde vormen in het interieur samen met rotan meubels en macramé zag je veel, en juist dat is nu weer helemaal terug.

De kenmerken verwerken in je interieur

Als er één ding centraal stond, dan was het de natuur. Hout speelde hierin een grote rol, maar ook rotan en andere natuurelementen. Juist deze elementen zie je nu ook weer veel terugkomen, wat ideaal is voor de vintage liefhebbers! Sterker nog, het lijkt er zelfs op dat de stijlen van de jaren ’70 meer terugkomen dan ooit, want alle materialen en structuren kunnen met elkaar gecombineerd worden. Hout en rotan kun je dus prima combineren met keramiek en kunststof bijvoorbeeld.

Een mooie grote, houten stoel bijvoorbeeld, met een zitting van riet of een leuke vintage stofje. Voeg daar kleuren als terracotta, oranje en bruin aan toe en je bent al een heel eind op weg. Maar ook de macramé is helemaal terug, iedereen is er tegenwoordig mee bezig!

En dan hebben we het nog niet eens over de planten gehad. Dit waren in de jaren ’70 echte eyecatchers en zijn nu dan ook zeker kenmerken voor dit tijdperk. Mooie grote kamerplanten en kleinere planten in macramé-hangers.

Om het vervolgens helemaal af te maken kies je voor gehaakte kussens, kleedjes en hoogpolige vloerkleden. Dit zou je allemaal kunnen combineren met wol en katoen, maar ook velvet en fluweel.

Lees ook: Je vintage caravan opknappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here