Je huis inrichten in jaren 60 stijl

0
1782
jaren 60

De jaren 60 staan voor het begin van de popcultuur, met fel en helder plastic meubels, choquerende patronen behang en veel kleur. Zachte pastelkleuren, harmonisch hout en meubels en kussen met heerlijk zachte bekleding. Wil jij je woning inrichten in de jaren 60 stijl? Dan heb je zeker wat aan dit artikel, waar je de nodige inspiratie uit kan halen.

Jaren 60 materialen

Dressoirs, commodes en buffetkasten waren er van hout in verschillende modellen. Wat hierbij wel belangrijk was, was dat de meubels rechte, strakke lijnen moesten hebben. Wat je vervolgens vaak zag, was dat mensen kleurrijke vazen, schalen en glazen die organische vormen hadden gingen gebruiken als accessoire, om de kasten wat op te leuken.

Ook stonden er in veel woonkamers plastic meubels maar, als je dat niets vindt kun je ook gaan voor een comfortabele bank met kussens in pastelkleuren. Hoe zachter deze kussens zijn, hoe beter. Om het af te maken kun je kiezen voor wat mooie kleuraccenten.

Ook koper was erg populair in de jaren 60, en mag dus zeker niet overgeslagen worden. Mooie, ronde lampen in een koperkleur. Dit past heel goed bij de pastelkleuren en het lichte hout.

Ronde vormen en kleur

Ga voor een salontafel met ronde vormen, zoals bijvoorbeeld een niervormige tafel. Alhoewel deze tafel eigenlijk uit de jaren 50 komt, was deze ook in de jaren 60 nog erg populair. Je kan hem combineren met andere bijzettafels, maar dit hoeft uiteraard niet. Wat je wel veel zag, was dat er decoratie op gezet werd.

Ga je voor behang uit de jaren 60, dan is patronen behang waar je naar op zoek bent. Fel behang met oranje en rode prints in combinatie met cirkels. Is dat je net iets teveel, dan kun je ook kiezen voor een licht gekleurd patronen behang.

Ook zag je erg veel vazen, glazen en schalen in die tijd. En dan het liefst bontgekleurd in roze, lichtpaars of oranje, gecombineerd met stenen blauw witte vazen. Door dit geheel af te maken kun je ervoor kiezen er een mooie bos bloemen tussen te zetten.

Lees ook: De woonkamer van de jaren 70

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here