Geen gezoem in huis!

0
550
Kies de juiste hor

Wat snakken we naar warme en lange dagen! Lekker buiten eten, ramen en deuren open en volop genieten van wat de zomer ons te bieden heeft. Alleen wel jammer dat dan alle insecten ook hun weg jouw huis in vinden. Dat is niet nodig! Met goede horren voor je ramen en deuren laat je alle kriebelbeestjes en irritante muggen buiten je huis.

Want horren zijn een essentieel onderdeel van elk huis, vooral tijdens de zomermaanden wanneer insecten in groten getale aanwezig zijn. Ze bieden bescherming tegen vliegen, muggen en andere insecten en voorkomen dat deze ongewenste gasten jouw huis binnendringen. Horren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Denk aan raamhorren en deurhorren. Door horren te installeren geniet je van frisse lucht zonder je zorgen te maken over insectenbeten of irritante zoemende geluiden. Daarnaast dragen horren bij aan een gezondere leefomgeving doordat ze voorkomen dat insecten ziektes verspreiden en voedsel besmetten.

De voordelen van horren

Leuk hoor, die investering in goede horren, welke voordelen bieden ze nou eigenlijk?

  1. Als eerste; horren houden insecten buiten, waardoor je beschermd bent tegen beten en prikken van muggen, vliegen, wespen, enzovoort. Dit voorkomt ook dat insecten ziektes verspreiden en jouw voedsel besmetten.
  2. Ten tweede; horren zorgen voor ventilatie want ze laten lucht en frisse lucht in jouw huis circuleren, wat vooral in de zomermaanden aangenaam kan zijn. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over insecten.
  3. En als laatste; je denkt er niet zo snel aan, maar horren besparen energie. Ze helpen om jouw huis koeler te houden zonder dat je de airconditioning hoeft te gebruiken. Dit vermindert het energieverbruik en kan zo helpen geld te besparen op de energierekening.

Hoe kies ik de juiste hor?

Het kiezen van de juiste hor kan soms een uitdaging zijn. Waar moet je op letten? Allereerst bekijk je welk type hor je nodig hebt. Dit is afhankelijk van de deur- of raamopening die je wilt beschermen. Je begrijpt dat een naar binnendraaiend raam een andere hor vereist dan twee openslaande deuren.

Zorg vervolgens dat je de juiste maat hor kiest. Een te grote of te kleine hor zal niet goed passen en kan insecten niet buiten houden. Bepaal welk materiaal je wilt. Horren zijn er in verschillende materialen, zoals aluminium en ook het gaas kan je kiezen. Weet je dat er zelf speciaal gaas bestaat dat pollen beter buiten houdt? Handig als je hiervoor gevoelig bent of een allergie hebt!

Daarna kan de hor geïnstalleerd worden. Breekt het zweet je uit bij deze gedachte? Geen probleem. Ga naar de woonwinkel Ouddorp en daar doen ze alles voor je. Je krijgt advies over welke hor het beste in jouw huis past, ze meten voor je in en monteren jouw horren ook nog bij je thuis. Alles op maat gemaakt en perfect passend. Dat is nog eens prettig! Zo heb jij straks een hor passend bij je situatie en je budget

Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar voor zowel ramen als deuren. Bij raamhorren weet je dat ze zijn ontworpen om dicht op het raamkozijn te worden gemonteerd want zo houden ze insecten buiten terwijl het raam open kan voor ventilatie. Raamhorren zijn er in verschillende soorten, waaronder inzethorren, rolhorren, vaste horren en plisséhorren. Raamhorren zijn er ook voor dakramen, openslaande ramen of naar binnendraaiende ramen.

Horren voor deuren zijn speciaal ontworpen om dicht tegen deuren te worden bevestigd. Er zijn verschillende soorten deurhorren, zoals schuifhordeuren, plisséhordeuren, oprolbare hordeuren en vaste hordeuren. Deurhorren zijn er ook voor openslaande (tuin-) deuren of naar binnendraaiende deuren.

De echte vakmensen zoals in Ouddorp geven advies waarbij ze rekening houden met jouw huishouden. Woon je alleen, heb je een jong gezin of meerdere huisdieren die in- en uit lopen? Dan is het handig daar je keuze op te baseren. Zo geniet jij extra van de lange zomermaanden!