Een jaren ’70 woonkamer creëren

0
1444
retro interieur

Denk je aan de jaren ’70, dan denk je natuurlijk aan oranje en bruin als hoofdkleur, veel planten, drukke patronen en een zitkuil midden in de woonkamer. Het is geen geheim meer dat de echte vintage spullen tegenwoordig populairder zijn dan ooit, en ook de kuil komt waarschijnlijk weer terug.

Begin met het creëren van een zitkuil

Wil je een echte woonkamer die zo uit 1974 lijkt te komen, dan doe je er goed aan een zitkuil in je woning te hebben. Dit vereist wel wat werk natuurlijk, maar vaak is het wel mogelijk. Uiteraard moet je woonkamer hier wel groot genoeg voor zijn en moet het mogelijk zijn je vloer te verhogen of te verlagen.

Nadat je hebt uitgezocht of het mogelijk is een kuil te laten maken in je woonkamer, moet je uiteraard na gaan denken over het zitgedeelte. In de jaren ’70 stond er een grote, halfronde bank in de kuil, met in het midden een tafel. Dit zou je nu in principe ook weer kunnen doen, maar wanneer je graag meer ruimte wilt kun je ook kiezen voor een hoekbank. Deze zijn er in verschillende groottes zodat je er altijd eentje hebt die bij de kuil past. Zet er wat mooie bijzettafels bij, en je kuil is compleet.

Behang uit de jaren ’70 scoren

Wil je het echt grondig aanpakken, dan wil je natuurlijk ook behang uit die tijd. Dat lijkt nog wat lastig te zijn. Je kan het je misschien wel voorstellen dat men vroeger behang kocht om te gebruiken. Mocht er al wat overbleven zijn, dan is dat mettertijd grotendeels weggegooid. Maar er zijn wel bepaalde webshops waar je terecht kunt voor vintage behang. Ook op bijvoorbeeld Marktplaats kun je nog weleens geluk hebben. Het probleem is dan echter wel, dat dit vaak geen grote hoeveelheden zijn, waardoor je niet je hele woonkamer kunt behangen. Wat je dan wel zou kunnen doen is een gedeelte van de muur behangen, en de overige muur wit laten of in een andere bijpassende kleur.

Decoraties in je woonkamer

Om het af te maken voeg je natuurlijk nog decoraties en verlichting uit deze jaren toe. Dit kun je vaak wel gewoon via Marktplaats scoren, maar ook zijn er verschillende vintage Facebookgroepen te vinden waar zulke dingen worden aangeboden. Je grootste vriend hierin is overigens de kringloop. Grote kans dat je daar altijd wel iets vindt uit die tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here