De evolutie van de kinderwagen

0
1439
kinderwagen

Er zijn heel erg veel mensen die tegenwoordig de kinderwagen gebruiken. Deze uitvinding is natuurlijk heel erg handig en je kunt er overal mee naartoe met je kindje. Anders zou je kindje altijd moet dragen en dit is natuurlijk helemaal niet fijn. De kinderwagen was niet altijd al zoals die nu is. Er zijn zeker wel wat aanpassingen aan geweest en daarom is dit ook een heel mooie voorbeeld voor uitvindingen.

Kinderkoets

Eén van de dingen die er veranderd zijn aan de kinderwagen is de naam. Vroeger heette de kinderwagen namelijk een kinderkoets. Vroeger was een kinderkoets ook veel duurder dan een kinderwagen nu eigenlijk is. Veel mensen hadden vroeger geen kinderkoets, omdat de kinderkoets eigenlijk niet heel erg makkelijk te krijgen was en ook behoorlijk duur was. Uiteindelijk is de kinderwagen genoemd, omdat tegenwoordig alles veel makkelijker verkrijgbaar is door het een makkelijkere naam te geven.

Natuurlijk is de naam ook veranderd omdat het geen koets meer is, maar het is nu echt een wagen waar je heel erg makkelijk mee kan lopen. En kinderkoets was veel groter en kolossaler en was daarom veel minder makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

3 wielen

Veel oude kinderwagens mochten op maar 3 wielen, omdat op veel loopwegen maar 3 wielen en geen 4 wielen op. Het was dan veel handiger om 3 wielen te hebben, want dan mocht je gewoon overal lopen en wanneer je 4 wielen had, mocht dit niet.

De kinderen koets had dan ook altijd prix wielen en was veel makkelijker vooruit te krijgen. Sinds de 20e eeuw heeft de kinderkoets althans nu de kinderwagen 4 wielen en is hij veel makkelijker rechtop te houden natuurlijk, omdat 4 wielen veel steviger is dan 3 wielen. Stel, er komt een windvlaag dan is dit veel makkelijker. Een kinderwagen kun je tegenwoordig natuurlijk ook kopen voor meerdere kinderen en het hoeft niet perse meer voor één kind. Dit was vroeger ook niet het geval. Vroeger had je altijd een keer naar wagen en daar kon allemaal één kind in.

Lees ook: Hoe trouwden we in de jaren ‘80?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here