Buiten aan de slag met hoogglans lak

0
1561
man buiten huis schilderen

Wil je graag buiten aan de slag gaan, bijvoorbeeld met je kozijnen, en wil je eens iets anders? Ga dan eens voor de Sikkens Rubbol SB. Dit is een hoogglans lak voor buiten dat erg makkelijk te verwerken is. De lak is geschikt voor alle vier de seizoenen en daardoor erg goed bestand tegen alle verschillende temperaturen maar ook tegen hevige regen en sneeuw. Daarnaast is de lak ook erg duurzaam en biedt hij tot 8 jaar volledige bescherming.

Inhoud en kleuren

De Sikkens Rubbol SB is verkrijgbaar in blikken van 500 ml, 1 liter en 2,5 liter en is de mengen in elke gewenste kleur. Dit kan heel eenvoudig online gedaan worden, door op de knop ‘mengkleur kiezen’ te klikken. Je zit vervolgens de meest gekozen kleuren staan, maar je kan bovenaan ook zoeken op kleur of RAL-code. Houd er wel rekening mee dat de kleuren die jij op je beeldscherm ziet kunnen afwijken. Wil je zeker weten hoe een bepaalde kleur eruit ziet, bekijk dit dan via de echte kleurstalen, bijvoorbeeld in de bouwmarkt.

Op zoek naar nog meer bescherming?

Ben je nou op zoek naar een lak die je nog meer bescherming biedt? Kies dan voor de Sikkens Rubbol XD High Gloss.  Deze lak heeft een vernieuwd recept waardoor hij nog beter bestand is tegen alle weersinvloeden die we in ons land hebben. Hoge en lage temperaturen, UV-straling, regen en sneeuw is allemaal geen enkel probleem. Met deze lak is je schilderwerk tot wel 10 jaar onderhoudsvrij, waardoor hij erg duurzaam is. Ook deze lak is verkrijgbaar in blikken van 500 ml, 1 liter en 2,5 liter en in elke gewenste kleur te mengen.

Glans- en kleurbehoud

De speciale UV-bescherming die deze lak heeft, zorgt ervoor dat de zon vrijwel geen invloed heeft op de lak. In plaats daarvan zorgt de lak er juist voor dat het een goede bescherming biedt tegen de kozijnen of ander houtwerk. Dit is ideaal in de zomer, maar ook in de lente en herfst wanneer de zon ook al behoorlijk krachtig kan zijn. Het glans- en kleurbehoud blijft voor jaren netjes. Zelfs na een aantal jaar zullen de kozijnen er nog steeds uitzien alsof je ze net opnieuw in de lak hebt gezet.

De lak bestellen

Lak bestellen in de kleur van je keuze gaat heel eenvoudig via een online verf webshop. In vrijwel alle gevallen is het zo dat, wanneer je voor 23:00 uur hebt besteld, het diezelfde dag nog wordt verstuurd. Je hebt dan de lak meestal de volgende dag al in huis.

Een algemene stelregel

Ga je buiten aan de slag met schilderwerk dan geldt de stelregel; ‘des te hoger de glans, des te langer de duurzaamheid’.

Echter is verf met een hoge glansgraad niet zomaar de beste keuze om te schilderen. Zo kan hout dat verwaarloosd is, denk hierbij aan scheuren en barsten, vocht bevatten. Is hier sprake van bij jouw huis? Dan zou je problemen kunnen krijgen als je kiest voor hoogglans lak. Hoogglans verf dekt namelijk de ondergrond af en dus kan het vocht niet weg bij warmte waardoor de nieuwe lak gaat bladderen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil als je net geverfd hebt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here