Bekende series uit de jaren 70

0
1916
series

Er zijn door de jaren heen heel wat series gemaakt in binnen- en buitenland. In dit artikel laten wij je een aantal series zien uit het buitenland, die allemaal begonnen zijn in de jaren 70. Sommigen hiervan liepen door tot ver in de jaren 80 of 90, een enkele zelfs tot de 00’s. De meeste series stopten echter al vroeg in de jaren 80 of liepen maar een paar seizoen en zijn alleen te zien geweest in de jaren 70.

Kortlopende series

  • Angie 1979-1980 – Deze Amerikaanse sitcom gaat over de serveerster Angie die een romance begint met klant Bradley. Zij denkt dat hij een student is, terwijl hij in werkelijkheid een kinderarts is met een rijke familie. Ook zie je de gescheiden moeder en jongere zus van Angie in de serie. Uiteindelijk gaan Angie en Bradley trouwen waardoor de twee compleet verschillende familie worden samengevoegd. Ook opent ze samen met haar moeder een schoonheidssalon.
  • The Associates 1979-1980 – Een Amerikaanse komedie waarin je drie jonge net afgestudeerden volgt, die als vennoten toetreden bij een prestigieus bedrijf. Alle drie met andere karakters, uiteraard. De serie werd na negen afleveringen al geannuleerd, terwijl er nog vier op de planning stonden.
  • Buck Rogers 1979-1981 – Dit was één van de weinige sciencefiction series, die werd uitgezonden door de NBC. De serie is gebaseerd op de strips over Buck Rogers, die sinds 1928 in Amazing Stories te zien was. Het verhaal van de series is dat kapitein Rogers het nieuwe ruimtevaartuig moet testen, maar door een storm beschadigt deze waardoor Rogers wordt bevroren en het ruimteschip in een verre baan wordt geslingerd. Na meer dan 500 jaar keert het schip terug, in het jaar 2491.

De meeste series die maar een paar jaar draaiden zijn vooral gestopt omdat de kijkcijfers tegenvielen, zoals helaas wel vaker te zien is. Deze series zijn dan vaak ook niet zo bekend als de langlopende series.

Langlopende programma’s uit de jaren 70

  • Charlie’s Angels 1976-1981 – Een serie die ging over drie vrouwen die werkzaam waren voor een onderzoeksbureau. Door hun uiterlijke schoonheid en kledingstijl kregen ze het vaak voor elkaar verschillende zaken op te lossen. Er zijn veel verschillende actrices verschenen in de serie, maar dit deed niet af aan de kwaliteit hiervan.
  • Columbo 1968-2003 – Deze serie is begonnen met en film in 1968. Het verhaal gaat over inspecteur Colombo die werkzaam is in LA. Elke aflevering begint met een moord die Columbo probeert zich vervolgens op de details te concentreren. Dit lukt echter niet altijd, omdat hij lichtelijk verstrooid is.
  • Dallas 1978-1991 – Een soapserie die draait om de familie Ewing, die bakken met geld verdiend in de olie-industrie. De oudste zoon van de familie leidt het olieconcern van zijn vader en heeft daarmee al veel vijanden gemaakt. De grootste vijand is Cliff Barnes, die hem altijd dwarszit.
  • The Dukes of Hazzard 1979-1985 – Deze Amerikaanse serie speelt zich af op het platteland waarin de familie Duke centraal staat. Met hun Dodge Charger 1969 RT die General Lee heet, houden ze vaak races en halen ze stunts uit. Hierdoor komen ze vaak in de problemen.
  • Happy Days 1974-1984 – Happy Days was een Amerikaanse serie die je een nostalgische terugblik geeft naar de jaren 50. Je ziet het gezin Cunningham samen met hun huisvriend Fonzie. De serie heeft ook een aantal spin-offs gehad, en een geanimeerde serie.
  • Little House on the Prairie 1974-1983 – Er zijn niet veel series te vinden zoals deze dramaserie uit Amerika. In deze serie volg je de familie Ingalls, waarbij de kinderen regelmatig ruzie hebben met de kinderen van de familie Oleson. De vader van deze familie is bevriend met de Ingalls, maar zijn vrouw niet. Door haar geroddel komen er vaak problemen, dit is ook het geval bij hun kinderen. In latere seizoenen zal de familie Ingalls ook verschillende kinderen adopteren.

Lees ook: Bekende vintage meubel merken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here