Waar ga jij op vakantie deze zomer?

0
1894

Nu we eindelijk weer mogen, gaan we dit jaar allemaal weer massaal op vakantie. We zijn niet meer beperkt tot het vakantie vieren binnen Nederland, en dat betekent dat we weer op zoek mogen gaan naar mooie plekken om tot rust te kunnen komen en te kunnen genieten van de vakantie. Weet jij nog niet waar je naartoe wilt gaan dit jaar? Lees dan snel verder voor een aantal fijne tips!

Wat voor een soort vakantie zoek je?

Voordat je kunt gaan bepalen waar je precies naartoe wilt gaan, is het allereerst belangrijk jezelf af te vragen naar wat voor soort vakantie je precies op zoek bent. Wil je naar een land waar je vooral veel bezienswaardigheden kunt bezoeken, meer kunt leren over de cultuur en de geschiedenis, en omliggende dorpen kunt bekijken? Of ga je toch liever voor een vakantie waarbij je vooral op het strand ligt en geniet van de zon, de zee en het heerlijke eten?

Ook belangrijk om te weten is met wie je op vakantie gaat. Vanzelfsprekend is een vakantie met vrienden heel anders dan een vakantie met je partner en kinderen. Twee weken lang elke dag op het strand liggen en niks doen is met kinderen haast niet te doen omdat zij zich dan gaan vervelen, maar elke dag op onderzoek uit gaan is ook niet leuk voor ze. In dat geval kun je dus het beste kiezen voor een vakantie waarbij je het nodige kunt bezoeken, maar waarbij de kinderen ook heerlijk in het water kunnen spelen en kunnen genieten van de vakantie.

Plekken met mooie bezienswaardigheden

Ga je voor een vakantie waarin je vooral nieuwe plekken wilt ontdekken, dan is het goed te zoeken naar plaatsen waar veel te zien is. wil je het redelijk dicht bij huis houden dan zou je naar Duitsland kunnen gaan, waar in vrijwel iedere stad veel te zien is, maar waar je ook vaak veel kleine dorpjes tegenkomt. Vaak zijn het juist die dorpen waar je mooie kerken kunt bezoeken, of meer over de rijke geschiedenis kunt leren.

Zoek je het verder van huis, dan loont het om te zoeken op mooie, oude steden. Elk land heeft zo zijn eigen geschiedenis, en daarvan is vaak nog veel te zien. Ga je met kinderen op vakantie, dan doe je er goed aan een hotel of resort te vinden met genoeg activiteiten voor de kinderen, maar wel in de buurt van mooie oude plekken waar je genoeg kunt bekijken.

Een vakantie in de zon

Wil je een vakantie in de zon, dan zijn hier genoeg plekken voor te bedenken. Wat denk je bijvoorbeeld van een plek aan het Gardameer in Italië? Rondom dit meer zijn ontzettend veel campings te vinden waar erg veel te doen is voor de kinderen. Vaak is hier de hele zomer lang een animatieteam aanwezig, is er in ieder geval één zwembad te vinden en zijn er genoeg leeftijdsgenoten om de vakantie mee door te brengen.

Heb je Italië echter al vaak genoeg gezien, overweeg dan zeker eens een vakantie Chersonissos. Veel mensen denken dat dit alleen maar leuk is voor jongeren vanwege het uitgaansgebied, maar dat is zeker niet waar. In het oude gedeelte van Chersonissos geniet je van mooie, smalle straten, heerlijk eten en goede wijn, en dat allemaal in combinatie met de zon op je gezicht en een strand op loopafstand.