Vintage kamperen in België

0
1702
vintage kamperen

Zou je graag eens willen kamperen in een echte vintage caravan, maar heb je het budget er niet voor er eentje aan te schaffen? Dat hoeft ook niet! In België vind je camping “In De Nachtegaal” waar je kunt kamperen in een echte vintage caravan, voorzien van al het nodige comfort.

De camping

De camping vind je in Westouter-Heuvelland, op de flank van de Rodeberg. Het is een kleinschalige camping met twee kamperweides. Voor de kinderen is er een speelweide en een voetbalveld aanwezig. Het is een rustige camping in een mooie omgeving, met goed onderhouden sanitair, een eethuis met tuinterras, een theehuis, een veldkeuken en verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ook zijn er vuurschalen aanwezig op de camping voor dat echte gevoel dat bij kamperen hoort. Hier moet je alleen wel zelf hout voor meenemen.

Kamperen in een vintage caravan

Er zijn verschillende vintage caravans te huur op de camping, onder andere van de merken Otten, Eriba en Derue. Alle caravans zijn voorzien van comfortabele bedden en banken, ramen die open kunnen, een hefdak met tentdoek en horren zodat ongedierte niet binnen komt. Op deze manier ga je even helemaal back to basic, maar kun je wel vintage kamperen met comfort.

Eten en drinken

In de veldkeuken is het mogelijk je eigen eten klaar te maken, wel moet je daar zelf de benodigdheden voor meebrengen. Daarnaast is het ook mogelijk om vooraf op reservering ontbijt te krijgen, kun je in het eethuis terecht voor ontbijt, lunch en diner en in het theehuis voor wat lekkere thee of iets anders.

De kosten voor het kamperen

Je kan met je eigen tent of caravan komen, maar je kunt ook een vintage caravan huren. Onderstaand vind je de tarieven:

  • Tentplaats voor 2 persoonstent – 9 euro per nacht
  • Tentplaats voor 4 persoonstent – 12,50 per nacht
  • Caravanplaats – 12,50 per nacht
  • Per persoon – 5 euro per nacht
  • Ontbijt – 9 euro per persoon
  • Bezoekers op de camping – 5 euro per dag

Een vintage caravan huur je voor 2 personen en 2 nachten. Een kleine caravan kost 105 euro en een grote 115 euro. De caravan is steeds voor 2 nachten of meer te boeken. Beddengoed dien je zelf mee te brengen maar je kan er ook voor kiezen dit te huren. Voor 12,50 per persoon krijg je een opgemaakt bed.

Handig om te weten: als je een vintage caravan huurt om te kamperen zit het ontbijt hierbij inbegrepen. Verder zijn alle prijzen inclusief het gebruik van de douches, wifi, sanitair, elektriciteit, de veldkeuken, de veranda en accommodatie bij slecht weer.

Lees ook: Mooie historische Nederlandse dorpen en steden

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here