Op vakantie naar het nostalgische Duitsland

0
1857
historisch cochem

Als er één land is dat nostalgie lijkt te ademen, dan is het Duitsland. Rijd een willekeurig dorp in en je geniet al van de verschillende straten die je een gevoel van vroeger geven. Dit is overigens niet alleen in de kleine dorpen zo, maar ook in de grote steden, zoals Cochem. Naast de mooie straatjes zijn vaak ook de restaurants en zelfs een aantal winkels het bewonderen waard. Ga jij op vakantie naar Duitsland? Dan is het goed met een paar dingen rekening te houden.

Hoe is jouw Duitse taal?

Zit je net over de grens met Nederland, dan bestaat er nog een kleine kans dat ze je in het Nederlands gedeeltelijk kunnen verstaan. Ga je verder Duitsland in, dan hoef je daar niet meer op te rekenen. Daarnaast is het zo dat lang niet elke Duitser goed Engels kan spreken. Zorg er dus voor dat jouw Duitse taal bijgespijkerd is voordat je op vakantie gaat, om te voorkomen dat men niet weet wat je bedoeld als je op je vakantiebestemming aan bent gekomen.

Zoek uit wat er te doen is op vakantie

Ook is het slim thuis al uit te zoeken wat er op je vakantieadres allemaal te doen is. denk hierbij aan het bezoeken van musea, kastelen, misschien wel een rondleiding of een rondvaart, workshops, wandelroutes en pretparken of dierentuinen. Ga je met de kinderen op vakantie, dan is het ook leuk als er voor hen genoeg te doen is. heb je op je vakantieadres geen zwembad, dan doe je er goed aan uit te zoeken waar je er één kunt vinden. Kijk ook direct even na of er supermarkten in de buurt van je vakantieverblijf zitten. Zo weet je of je hier lopend heen kunt gaan, of dat je elke dag met de auto op pad moet gaan.

Belangrijke zaken

Uiteraard zijn er ook een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op vakantie gaat. Is jouw autoverzekering bijvoorbeeld helemaal up-to-date en heeft de auto zelf onlangs nog een beurt gehad? Check altijd de banden en de bandenspanning voordat je op reis gaat, en zorg ervoor dat je alle papieren van de auto bij je hebt. Ook zorg je ervoor dat je van iedereen die mee gaat het paspoort of ID-kaart is ingepakt, dat de medicatie in de tas zit en dat je noodnummers bij je hebt.

Denk erom dat bepaalde medicatie onder de Opiumwet vallen, zoals Ritalin. Hier heb je een medische verklaring of Schengen verklaring voor nodig als je naar het buitenland gaat. Je doet er dan ook goed aan deze ruim op tijd aan te vragen, om te voorkomen dat je straks niet op vakantie kunt gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here