Op vakantie in het nostalgische Havana

0
2845
Havana

Havana is een ontzettend mooie, nostalgische, historische en charmante stad. Deze stad is eigenlijk het perfecte voorbeeld van modernisme dat is gecombineerd met de authentieke stijl, en dat zie dan ook vrijwel overal in terug. De nostalgische straten in combinatie met de geweldige oude auto’s en de verschillende bars en restaurants waar alles tot leven komt. Niet gek dus, dat zoveel mensen verliefd zijn op deze plek. Maar als je dan op vakantie gaat naar Havana, waar moet je dan echt geweest zijn? Dat vertellen wij je in dit artikel!

De verschillende wijken van Havana

Ga je op vakantie in Havana, dan kun je genieten van drie verschillende wijken die allen hun eigen bezienswaardigheden en gebouwen hebben, maar ook hun eigen sfeer. Zo heb je Havana Vieja, dit is het oude centrum van Havana waar je kan genieten van authentieke gebouwen. In Centro Habana vind je het levendige centrum met veel clubs, restaurants, barretjes en hotels. Daarnaast heeft het centrum ook zijn eigen Chinatown, genaamd Barrio Chino. En als laatste de meest moderne wijk Vedado, waar je vooral politieke gebouwen en kantoren vindt.

Overal live muziek

Erg typerend voor Havana is dat er eigenlijk overal wel live muziek te vinden is, waar je heerlijk op kan dansen. En aangezien vrijwel iedereen dit doet op de Cubaanse ritmes, is het lastig stil te blijven staan! Qua muziekstijl is er ook veel verschil te vinden. Zo kun je genieten van live jazz optredens, maar kun je ook genieten van orkestmuziek of elektro-akoestiek. Plekken waar je eigenlijk altijd wel kan genieten van muziek zijn onder andere jazzclub La Zorra y el Cuervo, Café Teatro Bertolt en El Tropicana.

Een ijsje met nostalgische herinneringen

Is het mogelijk iets te eten en de herinneringen te kunnen proeven? Als het aan IJssalon Coppelia ligt wel. Heb je na uren slenteren door Havana behoefte aan een pauze, ga dan zeker naar deze ijskathedraal toe. Deze ijssalon is bij de Cubanen erg bekend en koesteren alle herinneringen die hieraan vastzitten.

Een ritje in een oldtimer door Havana

Ben je in Havana, dan vallen vooral de oldtimers op, deze zie je namelijk overal! Maar je hoeft er niet alleen maar naar te kijken, je kan er ook een ritje in maken. Wel is het goed om dan van tevoren goed af te spreken wat je wil doen en zien als je in de oldtimer zit.

Het Bacardí gebouw

Bacardí is natuurlijk de rum die uit Cuba komt, en die kent iedereen dan ook wel. In het oude centrum van Havana staat het oude hoofdkantoor van Bacardí. Tegenwoordig wordt deze gebruikt voor andere bedrijven maar het welbekende logo zie je nog steeds op de top. Je kan er zelfs vanaf de 12e verdieping van het uitzicht genieten!

Het rum museum

En om dan maar even in de rum sferen te blijven, is er een rum museum te vinden in de Fundación Havana Club. Dit museum heet Museo del Ron en hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de rum. Je kan er een tour doen waarbij je kan zien hoe rum wordt gemaakt, maar er zijn ook proeverijen en zelfs een cocktailworkshop. Uiteraard wil je daarna zelf ook genieten van een lekker drankje. De beste cocktails vind je bij Sloppy Joe’s Bar, Hotel Nacional de Cuba en La Bodeguita del medio.

Museo de la Revolución

Aan de Plaza de la Revolución staat het vroegere presidentiële paleis van Havana. Hier woonde van 1920 tot 1959 verschillende dictators en presidenten. Tegenwoordig zit hier het Museo de la Revolución. Dit grote gebouw bestaat uit drie verdiepingen met verschillende hallen, trappenhuizen en zalen, waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis van Cuba en zijn revolutie.

Lees ook: Mooie historische Nederlandse dorpen en steden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here