Je vintage caravan opknappen

0
2622
caravan

De lente is er weer en daarmee wordt ook het campingseizoen weer geopend. Of je nou een caravan hebt waar je mee rondreist of een stacaravan hebt, je wilt er natuurlijk wel lekker en comfortabel bij zitten. Heb je een oude caravan, dan is de binnenkant vaak ook erg gedateerd. Tijd dus om dit eens goed aan te pakken. Maar hoe doe je dat? Wij geven je een aantal tips in dit artikel.

De voorbereiding

Voordat je aan de slag gaat doe je er goed aan eerst na te denken over wat je wilt. Maak een moodboard of verzamel pins op Pinterest zodat je in één oogopslag kunt zien wat je wilt. Bedenk welke kleuren, welke stijl en welke stoffen je wilt gaan gebruiken. De kleur geldt uiteraard niet alleen voor de binnenkant, want ook de buitenkant kun je aanpakken!

Voor de buitenkant doe je er goed aan een aantal flessen ontvetter te kopen, een emmer, spons, schuurpapier, een zachte borstel of doek en natuurlijk de juist verf en verfbenodigdheden. Let erop dat de verf watergedragen moet zijn, anders is hij niet geschikt voor de buitenkant van je caravan. Heb je de caravan nog nooit geverfd? Dan heb je ook grondverf nodig.

De vloer van de caravan

Hoe ziet de vloer van de caravan eruit en hoe oud is deze? Het kan goed zijn dat deze al wat aan het slijten is, of zelfs al kale plekken heeft. In dat geval doe je er goed aan de vloer te vervangen. Dit hoeft helemaal niet lastig of duur te zijn, een stuk zeil of vinyl is meestal al voldoende. En omdat een caravan niet zo groot is, heb je ook helemaal niet veel nodig. Het loont dan ook zeker om bijvoorbeeld op Marktplaats te gaan zoeken naar stukken ‘afval’. Wellicht is dat stuk precies genoeg voor de caravan!

De raambekleding

Denk ook goed na over je raambekleding. Is dat wat er nu hangt nog helemaal goed, of is het eigenlijk toe aan vernieuwing? Je kan ervoor kiezen nieuwe gordijnen te kopen maar als je handig bent met de naaimachine, of iemand die je kent, kun je ze net zo goed zelf maken. Zeker aangezien de gordijnen in een caravan vaak maar klein zijn, is zelf stof kopen waarschijnlijk een stuk goedkoper.

Het meubilair

Voldoet al het meubilair nog aan je wensen? Kijk hierbij niet alleen naar de bedden en het zitgedeelte, maar ook naar de kastjes. Deze zijn eenvoudig op te knappen met folie of een lik verf. Dit geldt overigens ook voor de meeste meubels. En de zitkussens? Ook die kun je met een nieuw stuk stof zelf eenvoudig opknappen.

De aankleding van je caravan

Je caravan is natuurlijk pas af wanneer hij is voorzien van leuke aankleding. Denk hierbij aan gezellige kussens en een mooi plaid voor in de avonduurtjes, maar ook praktische en sfeervolle verlichting, leuke foto’s of posters en plantjes. Zeker wanneer je een vintage caravan hebt kun je hier alle kanten mee op, er zijn genoeg vintage accessoires op internet te vinden.

Lees ook: De geschiedenis van de televisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here