De mooiste idyllische dorpen van Europa

0
1643
idyllische dorpen

Denk je aan vintage, dan denk je aan mooie, idyllische plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Dit soort plekken vind je lang niet overal meer en vaak moet je dan ook goed zoeken wil je ervan kunnen genieten. Wij laten je de mooiste idyllische dorpen van Europa zien, die perfect zijn voor een reeks foto’s of gewoon, om van te genieten.

Het idyllische dorp Bibury, Engeland

In de Engelse graafschap South West England vind je het dorpje Bibury. Deze ligt aan de rivier de Coln, en is voornamelijk bekend vanwege de verschillende golfbanen in de buurt en het beschermde gebied Arlington Row. De idyllische cottages komen uit 1380 en zijn erg populair bij zowel Britse als internationale toeristen. Dat is niet zo gek, de kleine huisjes zien er ontzettend schattig uit en zodra je er bent lijkt het alsof je terug bent gegaan in de tijd.

Spaanse gemeente Albarracín, Spanje

De Spaanse gemeente Albarracín is een kleine gemeente met 1100 inwoners. Loop je hier door de straten, dan is het alsof de tijd stil heeft gestaan. Ook is er een ontzettend mooie romaanse katholieke kathedraal te vinden die stamt uit 1600. De gemeente staat op de potentiële Werelderfgoedlijst van Unesco, dus zeker een reden hier ooit eens heen te gaan.

Het idyllische Giethoorn, Nederland

Zelf hebben we natuurlijk ook zo’n heerlijke idyllische plek, namelijk Giethoorn, dat ook wel Hollands Venetië wordt genoemd. De leuke, mooie woningen in combinatie met het water, de talloze bootjes en de bruggen geven je het gevoel dat je door een sprookje heen loopt. Ideaal dus wanneer je met je lief op date wilt, maar ook wilt genieten van de omgeving.

Uchisar, Turkije

Uchisar ligt in het nationaal park Goreme in Cappadocië en kun je met recht één van de mooiste en meest bijzondere plekken van Turkije noemen. Dit hele dorp bestaat namelijk uit uitgeholde bergen, kamers, passages, tunnels en grotten. Daarnaast wordt het dorp en het Uchisar kasteel in de avond heel mooi verlicht, waardoor je er heel anders tegenaan kijkt. De luchtballonvaarten in de regio zijn hier ook erg populair.

Romantisch Annecy, Frankrijk

De romantische en idyllische stad Annecy in Frankrijk ligt aan het prachtige Meer van Annecy. Je vindt hier verschillende monumenten en bezienswaardigheden, waaronder het Palais d’Isle. Dit was in de twaalfde eeuw een gevangenis op een eiland. Ook kun je in de Kathedraal van Saint-Pierre kunst bekijken dat uit de negentiende eeuw stamt.

Vissersdorp Marsaxlokk, Malta

In het zuidoosten van Malta vind je het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk. Een mooie pittoreske plaats met uitzicht op zee en heel veel traditionele vissersboten, ook wel luzzu genoemd. Je kan hier het San Lucian fort bezoeken en de Church of Our Lady of Pompei. Daarnaast zijn er ook verschillende visrestaurants te vinden langs de baai.

Het idyllische Manarola, Italië

Manarola is één van de vijf Cinque Terre dorpen, dat zich bevindt in het noorden van Italië, en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het wandelpad Via dell’Amore verbindt Manarola met Riomaggiore. Erg belangrijk in dit dorp is de vis- en wijnindustrie, samen met het toerisme. Vanaf het water heb je een ontzettend mooi uitzicht op alle gekleurde gebouwen, wat dit dorp echt een idyllische sfeer geeft.

Lees ook: Luxe vintage hotel in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here