Vintage parels in Groningen

0
1863
vintage Groningen

Hou je van vintage, dan ben je altijd op zoek naar de mooiste parels. Iets dat echt uniek is en waar je meteen verliefd op wordt. In Groningen kun je heel goed shoppen als het om vintage gaat. Wij laten je in dit artikel een aantal winkels zien voor zowel kleding als meubels, die je echt gezien moet hebben!

Kleding parels – Recessie – Oude Kijk in ’t Jatstraat 54

Deze winkel zit al zeker 10 jaar in Groningen en is echt een begrip geworden. Je vindt hier kleding uit de jaren 60, 70 en 80 en de collectie is erg uitgebreid. Zo vind je hier niet alleen shirts en broeken, maar ook schoenen, hoeden en zonnekleppen. Daarnaast hebben ze ook heel bijzondere galajurken en kimono’s hangen.

FIND – Damsterdiep 42

In deze winkel vind je niet alleen vintage kleding maar ook (zo goed als) nieuwe designer- en merkkleding. Denk hierbij aan merken als Maison Scotch, Karen Millen, Supertrash en Anecdote. De eigenaresse van de winkel neemt uitgebreid de tijd voor je om je te helpen de perfecte outfit te zoeken. Daarnaast is het ook mogelijk merkkleding in te brengen die je niet meer draagt.

Stardust – Carolieweg 13

Bij Stardust kun je terecht voor vintage kleding uit de jaren 80 en tweedehands kleding uit de jaren 90. Daarnaast hebben ze ook hun eigen label; Remade Vintage, die ook zeker de moeite waard is. wat ook leuk is, is dat ze nieuwe items verkopen van internationale en lokale ontwerpers.

Lees ook: Vintage shoppen in Amsterdam

Onder de Linde – Steentilstraat 15

Stap je hier naar binnen, dan weet je dat je niet alleen vintage fashion tegen gaat komen maar ook leuke spullen voor in huis. Mooie parels zijn hier dus zeker te vinden! De collectie wisselt erg vaak, maar alles is van een mooi merk en natuurlijk van goede kwaliteit. Naast kleding en spullen voor in huis kun je hier ook terecht voor schoenen en accessoires. Daarnaast hebben ze ook Hysterical Hats. Dit zijn uniek ontworpen hoeden die op maat gemaakt zijn.

Meubel parels – Verroest – Donkersgang 5

Verroest is het voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby. De eigenaar reist heel Europa af op zoek naar de mooiste vintage en brocante meubels. Deze worden gered van de vuilstort, opgeknapt en weer verkocht. Je kan hier dan ook van alles tegenkomen. Een mooie designerlamp of een geweldige opgeknapte boerenkast. De winkel is alleen open op vrijdag en zaterdag, of op afspraak.

Zich Zach – Gelkingestraat 43

Deze winkel is er al sinds 1984 en ook hier vind je een aantal mooie parels. Je vindt er zowel nieuwe als vintage kleding in diverse kleuren en prints, en uiteraard van hoge kwaliteit. daarnaast kun je hier ook terecht voor accessoires, tassen en sieraden.

Retro parels – Tim Tom – Nieuwe Ebbingestraat 19

Liever op zoek naar vintage en retro design? In deze winkel kun je hele toffe retro meubels vinden, modern, industrieel en met een Scandinavische invloed. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende woonaccessoires te vinden. En weet je niet goed hoe je deze meubels thuis moet krijgen, dan is dat ook geen probleem. Tim Tom kan het voor je thuis laten bezorgen zodat jij rustig verder kan shoppen.

Lees ook: De mannen dresscode van de 50’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here