Vintage kerstversiering

0
3407
kerstversiering

Ben jij helemaal gek op vintage, dan wil je natuurlijk ook kerstversiering in deze sferen. Een kerstboom vol met nieuwe ballen in een vintage interieur is zonde, want er zijn heel veel vintage kerstspullen te verkrijgen. Natuurlijk moet je wel iets beter zoeken, je kan niet een willekeurige winkel in lopen en verwachten dat je daar kunt slagen, maar als je dan iets gevonden hebt is het ook wel een magisch moment.

Wel is het zo dat de kerstversiering van vroeger erg delicaat is. De kerstballen die je nu kunt kopen kun je bij wijze van spreken laten vallen en dan stuiteren ze terug, dat is bij vintage kerstballen echter niet zo.

Waar kun je terecht voor je vintage kerstversiering?

Zoals gezegd kun je niet zo maar een winkel binnen lopen als je op zoek bent naar vintage kerstballen en andere versiering, maar er zijn wel een aantal andere plekken waar je naartoe kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan de kringloop. Grote kans dat je daar zeker iets vindt, omdat mensen hun spullen steeds vaker naar de kringloop brengen als ze er vanaf moeten. Ook is het zo dat een kringloop vaak rond deze periode een apart hoekje heeft met alleen maar oude kerstspullen.

Natuurlijk kun je ook marktplaats of een andere tweedehandswebsite af gaan, al zou je hier misschien wel wat beter moeten zoeken. Zeker omdat veel mensen niet altijd de moeite nemen de titel juist op te schrijven, of vergeten te vermelden dat het om vintage items gaat. Let daarbij ook goed op de prijzen, want deze verschillen ontzettend. Er zijn zelfs mensen die ruim 60 euro durven te vragen voor een doosje met negen kerstballen, wat natuurlijk belachelijk is.

Een andere online optie is Etsy. Hier plaatsen mensen namelijk niet alleen hun zelfgemaakte producten op, maar ook oude en nieuwe spullen die ze kwijt willen. Dit kan heel veel terug gaan, bijvoorbeeld kerstballen uit de jaren ’30 of een kerstman uit 1962. Let wel op: je betaalt hier waarschijnlijk wel veel voor. Niet alleen omdat mensen er regelmatig veel voor vragen, maar ook omdat de verzendkosten hoog zijn.

Gespecialiseerde winkels of webshops

Toegegeven, het is wel lastig om een winkel of webshop te vinden die zich echt heeft gespecialiseerd in vintage kerstversiering, maar ze zijn er wel. In Zuidwolde vind je de brocante winkel ‘Aan de Punt’. Hier wordt elk jaar een zeer uitgebreide collectie kerstversiering verkocht, allemaal uit de periode 1900-1970. Niet alleen kerstballen dus, maar ook engeltjes, kerstklokjes, pieken, dennenappels en paddenstoelen. Is dat te ver uit de buurt? Ze hebben ook een webshop.

Ook de webwinkel van Hans Huisman is geweldig. Je vindt hier namelijk wel honderden verschillende kerstballen en andere figuren die allemaal antiek zijn. Naast de standaard kerstballen verkoopt hij ook kerstmannen, oosterse prinsen, astronauten en Russische kerstdecoratie.

Zin in een dagje Rotterdam? Dan kun je het beste op zaterdag gaan. Ga dan eerst naar de antiekwinkel Tabbernee. Hier wordt namelijk vanaf november een deel van de winkel omgetoverd tot kerstparadijs. Daarna kun je over de vlooienmarkt op de Rotterdamse Binnerotte lopen. De handelaren die daar staan hebben rond deze periode vaak oude kerstspullen liggen, die bijvoorbeeld gevonden zijn bij een huisontruiming.

Wil je nog meer? Ga dan eens naar Linda’s Hoekje in Overschie, of Galerie Weerloos in Maasland.

Lees ook: Dit was er in de jaren 90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here