Hoe bescherm jij je nieuwe smartphone?

0
2158
screenprotector

We hebben tegenwoordig bijna allemaal een smartphone in ons bezit, maar we gaan er lang niet allemaal even voorzichtig mee om. Of je hem nou maandelijks afbetaald, in één keer hebt betaald of hebt gekregen, je wil niet dat hij na een maand al voor reparatie weggebracht moet worden. Daarom is het belangrijk je smartphone goed te beschermen, maar hoe doe je dat het beste?

Zorg voor het juiste telefoonhoesje

Een telefoonhoesje is niet alleen een leuke accessoire voor je telefoon, maar heeft ook zeker een grote functie. Zo zijn er backcovers die om de achterkant van je telefoon zitten en deze kant beschermen. Ook zit deze hoes over de knoppen aan de zijkant heen, en hebben veel covers aan de voorkant een iets opstaande rand. Deze rand is niet hinderlijk, maar zorgt er wel voor dat je scherm minder snel barst als hij plat op de grond valt.

Er zijn ook volledige hoesjes, de zogeheten bookcase. Deze beschermen niet alleen de achterkant en de knoppen, maar ook de voorkant. Je vouwt hem open als een boek, en aan de binnenkant van de flap is vaak ook nog ruimte voor je bankpas en ID-kaart.

Gebruik een screenprotector

Wil jij graag een telefoonhoesje dat alleen de achter- en zijkant beschermt? Dan is het goed dit te combineren met een screenprotector. Dit is een dunne beschermlaag die je over je scherm heen plakt, waardoor deze goed beschermt is tegen barsten en krassen. De protectors zijn van plastic folie of gehard glas. Hierbij is de laatste keuze wel wat duurder, maar zorgt wel voor meer bescherming. Deze zijn steviger en minder zichtbaar, waardoor jij je er niet aan kunt irriteren.

Het gaat om meer dan alleen de buitenkant

Het beschermen van je smartphone gaat natuurlijk niet alleen om het mooi houden van de buitenkant. Je kan nog zo zuinig zijn op je telefoon, maar als deze niet voldoende beveiligd is tegen inbraak, liggen straks al je gegevens op straat. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig voorkomen, namelijk door in ieder geval altijd de software-updates direct uit te voeren. Wil je hem daarnaast nog beter beveiligen? Kies dan voor een tweestapsverificatie. Dit is een extra beveiliging waardoor hackers niet met alleen je wachtwoord in je telefoon kunnen komen.

Denk daarnaast ook eens na over een verzekering voor je smartphone. Mocht je telefoon kapot gaan na de garantieperiode, of wel binnen deze periode, maar wordt de oorzaak niet gedekt, dan kunnen de kosten aardig hoog oplopen. Heb je echter een verzekering voor je telefoon afgesloten, dan worden deze reparatie wel altijd gedekt of krijg je een vervangend toestel.