Ga als schatzoeker naar de rommelmarkt

0
2753
rommelmarkt

Ben jij een fan van het bezoeken van een rommelmarkt, dan is de kans groot dat je daar graag uren doorbrengt, op zoek naar mooie spullen. Ook is de kans daarnaast groot dat je ooit hoopt iets waardevols tegen te komen tussen al die ‘normale’ spullen. Hoe pak je dat dan aan? Door je als schatzoeker te gedragen! Wij vertellen je hoe je dat doet.

Zorg ervoor dat je op tijd bent

Wil je echt als een schatzoeker op zoek gaan naar de mooiste parels van de rommelmarkt, dan is het belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Is de rommelmarkt van 10:00 tot 17:00 uur en besluit jij pas om 12:00 uur of nog later te gaan, dan is de kans groot dat alle echte schatten al verkocht zijn. Er zijn namelijk veel antiquairs en verzamelaars die iedere rommelmarkt afgaan, op zoek naar diezelfde schatten. Je begrijp het al, het is de bedoeling dat jij hen voor bent.

Hier mag je niet voorbij lopen op de rommelmarkt

Ook zijn er verschillende items die je niet voorbij mag lopen als je op de rommelmarkt bent. Waarom niet? Meestal omdat ze geld waard kunnen zijn, maar ook omdat het gewoon heel gaaf is deze items te hebben. Ben je juist op zoek naar spullen die je vervolgens weer gaat doorverkopen? Dan zijn dit zeker items waar je naar op zoek moet gaan om winst te maken.

  1. Oude kerstballen – En dan hebben we het natuurlijk niet over kerstballen uit 2005 waar de vorige eigenaar gewoon op uitgekeken is, maar echt oude kerstballen. Ga dus op de rommelmarkt op zoek naar antieke of vintage kerstballen. Russische kerstornamenten zijn erg gewild, maar ook Duitse handgeblazen ornamenten doen het erg goed en kunnen je flink wat geld opleveren.
  2. Vintage spullen – Laten we eerst even duidelijk hebben wat vintage precies is; dit zijn spullen uit de periode 1930 tot en met 1989. Alles boven 1990 is retro. Vintage items doen het de laatste jaren weer erg goed, en ook hier kun je dus zeker op verdienen. Denk aan blikken, lampen, bakelieten telefoons, accessoires, kleding, schoenen en ga zo maar door. Uiteraard moet het wel in goede staat zijn.
  3. Retro spullen – De retro spullen doen het ook goed, al is dat wel iets minder dan bij vintage het geval is, omdat de jaren 90 of 00’s natuurlijk nog niet zo lang geleden zijn. Ook hierbij kun je aan van alles denken, zolang het er goed uit ziet, is het geld waard.
  4. Boeken eerste druk – Een eerste druk is altijd meer waard dan een 5e, 8e of 11e Ga bij de boekenkramen op de rommelmarkt dus vooral even neuzen tussen alle boeken want wie weet vind jij wel een eerste druk.
  5. Muziekinstrumenten – Instrumenten zijn, als ze in goede staat zijn, eigenlijk altijd wel geld waard. Wel is het zo dat hoe beter de conditie is, en hoe ouder hij is, hoe meer geld hij op kan leveren. En heb je een uniek item gevonden van een bekende muzikant of met handtekeningen erop? Dan heb je echt de jackpot!
  6. Parfumflesjes – Het klinkt raar, maar oude, lege parfumflesjes kunnen ook zeker geld opleveren. Er zijn veilingen te vinden waarbij deze oude flesjes geveild worden. waarom? Meestal vanwege de vorm van het flesje, maar ook het glas of de maker kan meespelen.

Lees ook: Het verschil tussen een vintage, retro en rockabilly stijl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here