Een eindejaarsfeest met vriendinnen

0
2091
vriendinnen eindejaarsfeest

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat er weer heel wat kerst- en nieuwjaarsfeestjes op het programma staan. De feestdagen zijn namelijk de gelegenheid bij uitstek om met familie en vrienden samen te zitten en te klinken. Op kerst, op het nieuwe jaar, op jullie! 

Een eindejaarsfeestje organiseren met vriendinnen is een perfecte manier om vriendschappen aan te halen. Om even samen te zitten en te genieten van elkaars gezelschap. Om wat bij te kletsen en plannen te maken voor het nieuwe jaar. En bij een eindejaarsfeestje hoort een lekker hapje en drankje. En cadeautjes natuurlijk! 

Een potluck om het jaar te starten

De gastvrouw van een eindejaarsfeestje met vriendinnen zijn kan best een drukke bedoening worden. Je wil natuurlijk dat jouw gasten zich kunnen ontspannen en dat ze even aan niets moeten denken. Maar dat wil zeggen dat jij het wel erg druk zal krijgen. De tafel moet gedekt worden en er moeten hapjes en drankjes op tafel komen. 

Met een potluck kan je het werk van verdelen. Een potluck is een grappig woord waarmee bedoeld wordt dat iedereen een gerechtje meebrengt. Zo hoeft de gastvrouw niet als enige in de keuken te staan, maar draagt iedereen zijn steentje bij. Je spreekt wel best even af wie wat meebrengt, want voor je het weet heb je drie desserts en geen hoofdgerecht. 

Een cadeautje voor iedereen

Bij een eindejaarsfeestje horen cadeautjes. Natuurlijk gun je je vriendinnen allemaal een mooi geschenkje, maar als jullie met veel zijn, wordt het al snel duur. Door een beetje te plannen, zorg je er voor dat iedereen met een mooi cadeautje naar huis gaat zonder dat het te duur wordt. 

Trek bijvoorbeeld namen en spreek een budget af. Iedereen koopt een cadeautje voor een of twee mensen binnen een bepaald budget. Door een thema af te spreken, maak je het een extra leuke uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan mooie hangers of een broche. 

Versier je huis

Een feestelijk versierd huis brengt iedereen meteen in de feeststemming. Met snoeren lichtjes, vrolijk flakkerende kaarsjes en een handje strooiglitters op tafel tover je je huis meteen om in een gezellige plaats voor een feestje. Zet je mooiste glazen klaar en kies vrolijke servetten. Je huis versieren hoeft niet moeilijk te zijn. 

Vergeet vooral jezelf niet. Ook jij mag er feestelijk uitzien. Draag een mooi jurkje of een elegant jumpsuit, kies passende sieraden en lak je nagels. Een feestelijke gelegenheid vraagt om een feestelijke outfit, toch? Dus ga er voor en geniet. Het is tijd om te shinen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here