Vijf inspiratie ideeën voor het inrichten van een mancave

0
627
gameroom vintage

Iedere man verdient een eigen plaats in huis. Een mancave is dan ook de ultieme droom van veel mannen. Het is de plaats waar jij je terug kunt trekken om te gamen of te lezen, om naar muziek te luisteren of te maken, de plaats om lekker te chillen met je vrienden.

Maar hoe richt je de perfecte mancave in? Hoe creëer jij een ruimte die helemaal bij jou en je wensen past? We geven een paar inspirerende ideeën voor geweldige mancaves.

Bepaal de kamer

Waar wil jij je mancave inrichten in huis? Niet iedereen heeft een lege kamer in huis, dus moet je waarschijnlijk een ruimte leeg maken om plaats te maken voor de mancave. De zolder of de kelder worden vaak gebruikt als opslag, en zijn daarmee goede plekken voor een mancave. Ga door alle spullen, ruim lekker op en maak plaats voor jouw domein. Wil je de mancave gebruiken om te klussen of te sleutelen aan auto’s of brommers? Dan is de garage een prima plek. Wil je echt alle rust en afzondering, dan is een tuinhuisje een geschikte plaats voor een mancave.

Zoveel mannen, zoveel wensen. Wat wil je doen in de mancave?

De gameroom

Ben je een gamer? Maak van de mancave dan een gameroom. Ga voor een comfortabele gamestoel, een bureau en een scherm en zorg voor een goede headset of koptelefoon zodat huisgenoten geen last hebben van het geluid. Wil je het thema ‘game’ breder trekken? Maak er dan een spellenkamer van waar je bijvoorbeeld met het gezin gezelschapsspellen speelt en de kinderen kunnen knutselen. Heb je veel ruimte? Plaats dan een pooltafel of een dartboard zodat je wedstrijden met vrienden kunt spelen.

De muziekruimte

Ben je een muziekliefhebber? Richt de mancave dan in als muziekruimte met een goede muziekinstallatie, koptelefoons, misschien zelfs een platenspeler. Posters van artiesten aan de muur of misschien zelfs muziekinstrumenten misstaan hierin ook niet. Maak je zelf muziek? Zorg dan voor een goede geluidsisolatie, zodat je lekker kunt spelen zonder dat je huisgenoten en buren hier last van hebben.

De werkplaats / hobbyruimte

Ben je een echte klusser? Richt je mancave dan in als werkplaats voor grote en kleine dingen, van het repareren van klokken tot het timmeren van vogelhuisjes en sleutelen aan auto’s. Alle gereedschappen die je nodig hebt in één ruimte, niemand die je stoort tijdens het werk: een mancave is de plek waar jij praktisch en creatief bezig bent.

De chillplek

Een mancave kan ook de perfecte plaats zijn om samen te komen met vrienden en ongestoord te chillen. Aan een pooltafel bijvoorbeeld, op de bank om samen films te kijken of een drankje te doen. Wat dan niet mag ontbreken is een bar. Installeer een toog (met tap) waar je aan kunt zitten of ga voor een comfortabele bank en wat stoelen, een minibar en ijsblokjesmachine. Kies voor een geluidsinstallatie voor je favoriete muziek, hang overgordijnen voor de ramen voor extra privacy en ga voor dimbaar licht voor de juiste sfeer, en je privé-bar is helemaal af.

De workout ruimte

Sport je graag maar heb je niet altijd zin om naar de sportschool te gaan, of houd je niet van sporten in de regen of kou? Maak van je mancave dan een sportruimte. Een loopband, wat halters of misschien heb je wel ruimte voor een krachttoestel, en je hebt je private gym klaar voor gebruik.