Retro chic: hoe jurken met een vintage uitstraling een trend blijven in de moderne mode

0
1032
retro chic

Meegaan met de laatste mode is best uitdagend. Je moet continu je social media blijven checken en de dingen die je vorig jaar gekocht hebt zijn nu alweer uit de mode. Het is gekkenwerk. Hoe moet je dit in hemelsnaam bijbenen? Wat als je nu niet meegaat met de laatste trends? Maar in plaats daarvan kijkt naar tijdloze mode. De stijlen van jaren geleden die nu nog steeds modieus zijn. De vintage stijl is helemaal hot. En terecht ook, want deze klassieke stijlen zijn in de mode van nu best lastig te vinden. Daarnaast zijn het looks die al tientallen jaren populair zijn, wat betekent dat je niet over twee maanden weer vanaf nul moet beginnen. En dat is precies wat we willen. Je kent misschien wel de kaftan jurk, een heerlijke jurk die al jarenlang trending is en dat waarschijnlijk ook zal blijven. Daarbij zit het heerlijk en kun je het overal mee stijlen. 

Vintage stijl: voor nu en altijd

Wat de vintage look zo populair maakt is de klassieke details en de elegantie van de items. Het zijn items die altijd stijlvol zullen blijven en die ook een bepaalde charme hebben die je in moderne kleren niet zo snel ziet. Daarnaast is het ook een superleuke manier om je persoonlijke stijl uit te drukken. De vintage look biedt heel veel mogelijkheden en is allesbehalve basic. Daarom kun je met een vintage uitstraling je individualiteit laten zien. En zo kun je jezelf ook onderscheiden van de massa. Daarnaast is de vintage look ook heel erg veelzijdig. Het is meer een gevoel dat je bij de kleding hebt dan een heel concrete stijl. Een ibiza jurk kan een vintage look hebben, maar een spijkerbroek ook. Er is dus ook voor ieder wat wils. 

Geef er je eigen draai aan

Zoals gezegd is een vintage uitstraling heel veelzijdig. Je kan het dus helemaal je eigen maken. En het is ook heel leuk om vintage items te combineren met moderne kleding. Zo creëer je echt een unieke look en kun je jezelf geweldig uitdrukken met mode. De retro chic look geeft je een mooie combinatie van stijl, nostalgie en uniciteit. Precies wat je zoekt als het aankomt op een mooie outfit. Ga je dus zeker eens op schattenjacht en kijk ook verder dan je normale winkels. Vaak kun je heel veel mooie en aparte items vinden bij kleinere boetiekjes.