Mooie vintage schoenenmerken

0
2989
schoenenmerken

We weten allemaal dat alles wat vroeger een trend was, ooit weer terugkomt. Kijk maar naar de broeken met hoge taille zoals ze die in de 90’s droegen, de naveltruitjes en flared jeans. Maar ook de sneakers van vroeger krijgen een comeback, we zien ze tegenwoordig steeds vaker in het straatbeeld voorbij komen. Wel in een iets andere kleur; het zijn vooral sneakers die worden geherintroduceerd met andere kleuren, zodat ze bij de trends passen die nu bezig zijn. Maar wat zijn dan die oude sneakers, die vintage schoenenmerken die zo tof zijn? Dat laten we je zien in dit artikel.

Sport schoenenmerken

Vroeger noemde je sneakers sportschoenen, en deze schoenen waren dan ook echt alleen bedoeld om mee te sporten. Deze schoenen droeg je niet als je een dagje weg ging, tijdens je werk of als je een avond uit ging. Schoenenmerken Converse en Vans hadden hele mooie canvas sneakers met een rubberen witte neus en de schoenen waren van zachte stof. Dit is tegenwoordig nog steeds zo bij deze merken, al hebben ze ook wel andere modellen. De bekendste varianten van Converse zijn de All Stars High-Top en Low-Top. Deze twee varianten worden ook vandaag de dag nog erg veel gedragen, al hoeft dat nu natuurlijk niet meer enkel tijdens het sporten.

Opvallende retro sneakers

Ook waren er een aantal schoenenmerken die vroeger vooral sneakers op de markt brachten met opvallende kleurencombinaties. De klassieke combinatie hierbij is rood met wit en blauw, maar in principe kunnen alle kleuren met elkaar gecombineerd worden. Zo zie je tegenwoordig ook blauw met oranje, groen met geel en roze met paars. En ander kenmerk van deze vintage sneakers is het gebruik van parachutestof, suède en leer. Dit in combinatie met verschillende sportieve strepen. Bekende schoenenmerken hierin zijn natuurlijk FILA en Adidas, maar ook New Balance heeft retro modellen in zijn assortiment.

Tennis sneakers van Adidas

Adidas is ooit op de tennisbaan begonnen. In 1965 werd de Stan Smith sneaker op de markt gebracht, deze was vernoemd naar een bekende tennisspeler. De details zoals we deze nu kennen bij de sneakers, waren er toen ook al. Witte sneakers met drie strepen en een groen hielstuk. Een aantal jaar geleden werd deze sneaker weer opnieuw uitgebracht, inclusief nieuwe kleurcombinaties. Hierdoor werden witte sneakers echt een must, en daardoor waren er ook steeds meer merken die witte sneakers op de markt brachten. Tegenwoordig heeft elk merk ze wel, maar de echte vintage modellen vind je bij Adidas, FILA en Reebok, zoals de klassieke Reebok Club C85 sneakers.

Lees ook: De bekendste vintage gezelschapsspellen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here