Hoe trouwden we in de jaren ‘80?

0
1988
trouwden

Trouwen bestaat al heel erg lang en niet alleen maar in de 21e eeuw. Dit houdt in dat het eigenlijk vroeger altijd al heel erg leuk was om te gaan trouwen en daarom zijn er ook zoveel mensen al heel erg lang samen. Maar vroeger trouwden we toch anders dan hoe het nu gaat. Dat is ook wel weer, omdat je natuurlijk in een hele andere tijd leefde dan hoe we nu leven.

Voor altijd verbonden

Vroeger ging iedereen altijd trouwen omdat ze voor altijd samen waren. Tegenwoordig kun je ook scheiden. Vroeger was het absoluut niet getolereerd om te gaan scheiden als je getrouwd was. Het was de bedoeling als je ging trouwen, bleef je voor altijd bij elkaar en dan was er geen reden om te gaan scheiden. Dit is dan ook de reden dat je eigenlijk bijna nooit hoort dat bijvoorbeeld je opa of je oma uit elkaar zijn gegaan toen ze nog heel erg jong waren. Vroeger werd dit namelijk totaal niet getolereerd.

Het is de bedoeling dat als je getrouwd bent, dat je voor altijd verbonden bent en dit is eigenlijk iets van de kerk. Het is daarom erg belangrijk dat als jij voordat je kinderen kreeg getrouwd was, want je mocht geen seks voor het huwelijk. Dit zijn dingen die in tegenwoordige tijd natuurlijk niet meer zoveel zien. Sommige mensen hebben al jaren kinderen, terwijl ze er nog nooit samen zijn geweest met iemand.

We trouwden met een minder groot feest

Naast het feit dat je voor altijd verbonden was, is het ook dat het minder groot feest was. Het was wel een heel erg grote ding dat iedereen ging trouwen, maar er werden alleen de hele speciale mensen uitgenodigd. Dit houdt in dat de buurvrouw of de buurman niet heel erg belangrijk waren, maar vooral de hele dichte mensen bij je die werden uitgenodigd.

Eigenlijk was je heel erg belangrijk als je uitgenodigd werd voor een feest voor iemand die getrouwd is. En dit is dan natuurlijk heel erg fijn dat je dan zeker weet dat je dicht bij iemand staat en dat je ook altijd dicht bij iemand zal blijven staan.

Lees ook: Populaire vakantiebestemmingen van vroeger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here