De mannen dresscode van de 60’s

0
2195
mannen 60

De mannen uit de jaren 60 kleedden zich voornamelijk zoals hun grote idool dat deed. Film-, muziek- en televisiesterren waren het voorbeeld voor hoe zij zich wilden kleden. Hierdoor kwam er een opsplitsing tussen jongeren en volwassenen. Waar mannen zich eerder kleedden zoals hun vader, kozen ze nu hun eigen kleding uit.

Italiaanse kleding

Aan het begin van de jaren 60 was de kleding van de mannen een heel stuk eleganter. Dit kwam voornamelijk door invloeden uit de Italiaanse mode. Mannen droegen in die tijd dan ook vooral strakkere jasjes en broeken, maar gingen daarnaast ook steeds vaker experimenteren met kleuren, waaronder ook pastel.

Casual kleding

Wat vooral opviel in deze tijd, was dat mannen zich lang niet meer zo conservatief gingen kleden, maar juist heel casual. Waar ze in de jaren 50 nog een driedelig pak droegen, droegen ze in de zestiger jaren juist overhemden zonder stropdas. Ook werd de pantalon steeds meer verruild voor een spijkerbroek. Daarnaast werden er ook leren jacks, sportieve blazers, joppers en monty of duffel jassen gedragen.

Monty of duffel jassen zijn hele dikke wollen jassen met een houtje-touwtje systeem. Joppers zijn schippersjassen die dubbel gevoerd zijn. Deze waren er voornamelijk in het donkerblauw of zwart. Joppers zie je tegenwoordig nog steeds in het straatbeeld.

Hippie tijdperk

Ook het hippie tijdperk brak aan rond het eind van de jaren 60. Dit was vooral te zien aan de erg wijd uitlopende spijkerbroeken. Dit model zat wat strakker om de bovenbenen en liepen vervolgens vanaf de knie wijd uit naar beneden. Daarnaast waren ook spijkerjasjes populair, samen met cowboylaarzen, bloemenprints en kleding met drukke en kleurrijke motieven.

Kapsels en accessoires

Dankzij The Beatles besteedden man steeds meer tijd en aandacht aan hun kapsels. Zo waren er veel mannen die hun haar lang lieten groeien maar ook lieten er veel een baard staan. Qua accessoires werd vooral het dragen van een sjaal heel populair. Hierbij kozen de mannen niet voor dikke wollen sjaals, maar juist voor zijde sjaals die losjes om de hals heen zat. Ook ronde brillen en zonnebrillen waren erg populair.

Lees ook: De vrouwen dresscode van de 60’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here