Chanel gaat voor tijdloos

0
1033
chanel

Denk je aan vintage, denk je aan oude mode in een hip jasje. Merken, kledingstukken en tassen die vroeger iconisch waren en tot de dag van vandaag gedragen kunnen worden met trots. Er zijn weinig merken die zo goed in dat rijtje passen als Chanel. Chanel is namelijk niet zomaar een naam of merk; het is een symbool van elegantie en een pionier in de modewereld die tot op de dag van vandaag relevant blijft. Voor liefhebbers van vintage is Chanel een schatkamer van stijl en klasse. Het verhaal begint bij Gabrielle “Coco” Chanel, die in 1910 haar eerste winkel opende en al snel de modewereld op zijn kop zette door comfort en eenvoud te introduceren als de ultieme vormen van elegantie.

Onder leiding van de legendarische Karl Lagerfeld, die het roer overnam in 1983, bleef Chanel innoveren en zichzelf opnieuw uitvinden. De kenmerkende tweedjasjes, parelkettingen en het consequente gebruik van zwart en wit zijn tot op de dag van vandaag een integraal onderdeel van het merk. Deze klassieke elementen maken Chanel tot een favoriet onder vintage liefhebbers, die de tijdloze elegantie en het vakmanschap dat in elk stuk zit, kunnen waarderen.

Little black dress

Wie vintage zegt, zegt vaak ook ‘Little Black Dress’. Deze zwarte jurk is een van de meest iconische creaties van Chanel. Dit eenvoudige, maar uiterst elegante kledingstuk werd een symbool van vrouwelijke empowerment en veranderde de manier waarop vrouwen zich kleden voor altijd. Het bedrijf kreeg het voor elkaar om een jurk te bedenken dat voor elke gelegenheid geschikt was en met accessoires aangevuld kon worden wanneer nodig. Ga je bijvoorbeeld naar een cocktailparty, kan je de jurk combineren met een mooie ketting en hakken. Op kantoor maakt de combinatie met een colbert de outfit geschikt voor elke vergadering. De jurk is een veelzijdige kledingstuk dat al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw gedragen wordt en met recht een vintage must have te noemen.

Van kleding naar cosmetica

Chanel is niet alleen een icoon in de modewereld, maar heeft ook een onmiskenbare stempel gedrukt op de wereld van cosmetica. In 1921 introduceerde het modehuis Chanel N°5, een parfum dat de standaard zette voor luxe geuren. Tegenwoordig zijn er talloze variaties te verkrijgen in de make-up en parfumlijnen van het modehuis. Deze producten zijn vaak net zo complex als het merk zelf, waardoor ze een onvergetelijke indruk achterlaten. En net als de iconische Little Black Dress of de klassieke tweedjasjes zijn deze parfums ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Dus wil je voor een leuke make-up trend uit de jaren 80 gaan? Grote kans dat je met een van de cosmetica producten van Chanel de juiste feeling weet vast te leggen.

Of je nu een vintage Chanel-tas op de kop tikt of een flesje Chanel N°5 op je kaptafel hebt staan, je bent in het bezit van een stukje modegeschiedenis dat de essentie van elegantie en klasse belichaamt. Chanel is meer dan een merk; het is een erfgoed, een legende en een onderdeel van een stijlvolle en ethische garderobe door de lange levensduur van haar producten. De modehuis heeft de manier waarop we naar mode kijken voor altijd veranderd.