5 tips voor een vintage garderobe

0
133
Naaister maakt kleren

Vintage kleding is al jaren een populaire trend en het lijkt erop dat dit voorlopig nog wel even zo blijft. Naast dat vintage kleding er uniek en stijlvol uitziet, is het ook een duurzame en milieuvriendelijke manier van kleden. Door tweedehands kleding te kopen, geef je mooie kledingstukken een tweede leven en draag je bij aan het verminderen van de afvalberg in de mode-industrie. In dit artikel delen we 5 tips om de perfecte vintage garderobe samen te stellen.

1. Something old, something new

Bij het kopen van vintage kleding is het belangrijk om mooie combinaties te creëren. Vintage wil dan ook niet zeggen dat je in een oude, versleten outfit rond moet lopen. Vooral nieuw aangekocht basics, van goede kwaliteit, vormen een goed uitgangspunt om je garderobe mee samen te stellen. Combineer die jaren 70 pullover een bijpassende, trendy jogger en comfortabele sneakers. Of kies de mooiste flowerpower maxi jurk uit – die dit seizoen weer helemaal hot zijn – en draag er fijne slippers of muiltjes onder. Dit soort items vind je op dé streetwear shop Courir.nl.

2. Ga op jacht in vintage en tweedehands winkels

De leukste manier om vintage kleding te scoren is door echt op jacht te gaan in vintage en tweedehands winkels. Neem de tijd om uitgebreid rond te snuffelen en het aanbod goed te bekijken. Je kunt het ook andersom doen: neem een item dat je al hebt mee, zoals je trendy sportswear outfit van Courir, en maak daar de mooiste combi mee. Onverwachte items kunnen je look een unieke twist geven. Naast specifieke vintage winkels, zijn ook tweedehands en kringloopwinkels een goudmijn voor vintage vondsten. Verder kun je ook online kijken bij tweedehands en ruilsites. In de fysieke winkels is het aan te raden om cash geld mee te nemen, want niet alle winkels accepteren pin.

3. Check de kwaliteit en staat van het item

In tegenstelling tot je nieuwe items van Courir, heeft vintage al een heel leven achter de rug. Controleer items daarom altijd goed op vlekken, gaten, loszittende naden en andere gebreken. Let ook op de kwaliteit en staat van de stoffen. Kijk of de stof nog soepel is, goed valt en geen rare geurtjes heeft. Zo weet je zeker dat je een item koopt dat je nog vaak kunt dragen.

4. Onderhoud en repareer je vintage kleding goed

Volg altijd de wasvoorschriften op het label en was kwetsbare items zoals zijde, wol en oude stoffen met de hand of op een speciaal programma voor fijne was. Bewaar vintage kleding bij voorkeur hangend in de kast, zodat de vorm en pasvorm goed blijft. Kleine reparaties zoals het aanzetten van een knoop of het dichtnaaien van een loshangende zoom kun je makkelijk zelf doen.

We hopen dat deze tips je helpen om de vintage garderobe van je dromen samen te stellen. Met een beetje speurwerk, kennis en toewijding vind je de mooiste unieke items waarmee je jarenlang plezier zult hebben. Happy vintage shopping!