Wat te doen tegen vermoeide voeten?

0
1865
vermoeide voeten

Er is niets zo vervelend als het hebben van vermoeide of zelfs pijnlijke voeten. Deze kunnen ontstaan na een dag werken, een lange wandeling of gewoon structureel elke dag. Vermoeide voeten kun je herkennen aan de pijn die ze uitstralingen, maar ze kunnen ook een branderig gevoel hebben.

Heb je elke dag last van je voeten, dan is er misschien meer aan de hand. Vaak zijn vermoeide voeten een symptoom van een andere ziekte, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Daarnaast denken mensen vaak dat alleen oudere mensen hier last van kunnen hebben, maar ook dat is niet zo. Ook volwassenen en zelfs kinderen kunnen last krijgen van vermoeide voeten. Wat je hier het beste tegen kunt doen, lees je in dit artikel.

Het ontstaan van vermoeide en pijnlijke voeten

Vermoeide voeten kunnen vaak ook pijnlijk of zelfs branderig aanvoelen, en dit kan komen door verschillende oorzaken. Heb je de hele dag in een grote stad of pretpark gelopen, of heb je een intensieve wandeling gedaan, dan is de kans groot dat je hierna last hebt van je voeten. Ook wanneer je schoenen draagt die niet goed zitten of de hele dag op hoge hakken loopt, loop je dit risico.

Er zijn ook oorzaken waarbij het niet direct zo duidelijk is dat daar de pijnlijke voeten vandaan komen. Hierbij kun je denken aan diabetes, allergieën, schimmelinfectie en bepaalde zenuwaandoeningen. Ook wanneer je last hebt van het tarsale tunnelsyndroom, waarbij de zenuw naar de grote teen beklemd zit, kun je last krijgen van vermoeide en pijnlijke voeten.

Tips voor vermoeide voeten

Heb je vaak last van vermoeide voeten, dan is het aan te raden tijdens het werk of het wandelen goed passende en comfortabele schoenen te dragen. Uiteraard dien je geschikte wandelschoenen te dragen als je gaat wandelen, want deze zorgen voor extra ondersteuning. Het gebruik van inlegzolen kan je helpen de pijn te verminderen, omdat hiermee de druk over de hele voet wordt verdeeld.

Ook is het aan te raden altijd katoenen sokken te dragen en na het lopen zowel van sokken als van schoenen te wisselen. Goede schoenen om mee te wisselen op het moment dat je thuis bent, zijn Oofos. Deze herstellen je voeten na een lange dag, waardoor je minder last van vermoeidheid of pijn hebt.

Het wil overigens ook nog weleens helpen de voeten in handwarm water te wassen of een voetenbad klaar te maken. Hierin kunnen je voeten tot rust komen, waardoor de pijn wellicht minder is. er bestaan ook balsems voor vermoeide voeten, waarmee je je voeten kunt behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here