Trends uit de jaren 50 die ook nu weer mogen

0
2254
trends

Blijf je graag op de hoogte van de laatste beauty trends, dan weet je dat je ieder seizoen aan de slag kan met de nieuwste trends. Toch zijn er ook een aantal iconische make-up trends die nooit uit de mode gaan. Denk hierbij aan de moedervlek van Marilyn Monroe, maar ook de mooie wenkbrauwen van Audrey Hepburn en natuurlijk de prachtig rode lippen van Elizabeth Taylor.

Je zou denken dat je make-up gebruikt om jezelf nog mooier te maken, al is dit vaak niet eens nodig. Maar er zijn ook mensen die make-up vooral gebruiken om een statement te maken. Wil jij graag weten welke beauty trends uit de jaren 50 nu ook weer gewoon mogen? Lees dan snel verder.

Mooie volle wenkbrauwen

Vanaf de jaren 90 tot aan begin 2000 moesten wenkbrauwen zo dun mogelijk zijn. Vrijwel iedere vrouw was dagelijks bezig met het epileren en bijwerken van de wenkbrauwen om ervoor te zorgen dat deze niet te breed werden. Gelukkig mogen ze tegenwoordig weer breed en aanwezig zijn, net als in de jaren 50. En hierbij hoeven de wenkbrauwen niet dezelfde kleur te hebben als je haarkleur, dit mag wel een paar tinten donkerder. Wel is het belangrijk dat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauw aanhoudt.

Rode lippenstift trends

Nou zijn rode lippen natuurlijk nooit echt uit de mode geweest, maar als je een look uit de jaren 50 wilt creëren, is dit wel erg belangrijk. Het is een erg vrouwelijke kleur, en doordat hij er tegenwoordig is in heel veel verschillende tinten, is er voor elke vrouw wel een rode lippenstift die bij haar past. De lippenstift kan overigens op twee verschillende manieren aangebracht worden. Uiteraard op de manier zoals je lippenstift altijd aanbrengt, maar als je vollere lippen wilt kun je er ook voor kiezen eerst met een rood potlood een lijn boven je lippen aan te brengen en dit vervolgens in te vullen met lippenstift.

Mooie schoonheidsvlekjes

Wist je dat een schoonheidsvlekje wordt gezien als één van de zeven schoonheden? Cindy Crawford en Marilyn Monroe staan bekend om hun schoonheidsvlekjes maar, ook wanneer je deze niet hebt kun je er toch voor zorgen dat men denkt dat je er wel eentje hebt. Net zoals bijvoorbeeld Dita von Teese kun je hem namelijk gewoon bijtekenen met een potlood! Heb je wel een moedervlekje op je gezicht, maar is deze eigenlijk te klein om te zien, zeker wanneer je foundation op hebt? dan kun je deze benadrukken met een potlood zodat hij toch te zien is.

Geweldige jukbeenderen

Tegenwoordig kunnen we geweldige junkbeenderen creëren door te contouren maar wist je dat ze ook in de jaren 50 al wisten hoe je dit moest doen? Het enige verschil is dat er toen geen donkere foundation en heel veel highlights aan te pas kwamen. Dit deden ze namelijk gewoon met een blush. Door de juiste kleur te kiezen kun je hiermee zorgen voor fantastische jukbeenderen.

Wimper trends

Wimper zijn heel erg belangrijk, ook als je make-up aanbrengt. Het zorgt net voor dat beetje extra, zonder mascara is je look eigenlijk niet af. Natuurlijk kun je dit net als Twiggy doen met lange, valse wimpers. Je hebt daarmee namelijk geen mascara meer nodig maar ook de eyeliner kun je laten liggen. Het nadeel is alleen wel dat je wimpers dan meteen heel erg aanwezig zijn. Vind je dat iets te overdreven voor op je werk, dan doet een extra laag mascara meestal ook genoeg.

Lees ook: Make-up uit de jaren 50, zo breng je dat aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here