Make-up uit de jaren 50, zo breng je dat aan!

0
2850
make-up

De jaren ’50 waren natuurlijk heel stijlvolle jaren. Vooral de vrouwen waren erg stijlvol, wisten hoe zij zich moesten kleden en welke make-up ze aan moesten brengen. Maar ook de mannen zagen er in die tijd goed uit. De meeste mannen waren in die tijd erg goed gekleed, vaak in pak, en in combinatie met mooie gestroomlijnde auto’s maakt het dit plaatje wel compleet. Benieuwd hoe je die mooie jaren ’50 look creëert waarmee je de mannen helemaal gek kan maken? Dat lees je in dit artikel.

Begin bij het begin

We beginnen natuurlijk met de huid. Als we naar foto’s uit de jaren ’50 kijken dan lijkt het wel of elke vrouw een mooie, smetteloze huid heeft, en vaak was dat ook zo. Reiniging is natuurlijk belangrijk, maar daarnaast doet make-up natuurlijk ook wonderen. Dit werd gedaan door eerst een primer te gebruiken onder je foundation, daarna de foundation aan te brengen en deze vervolgens af te dekken met een matte poeder. Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat je de juist kleur pakt, dus kijk hier goed naar.

Mooie brede wenkbrauwen

Ook mooie brede wenkbrauwen zijn typerend voor de jaren ’50. De vrouwen in die tijd hadden geen dunne boogjes of volledig getekende wenkbrauwen zoals je die nu ziet, maar brede wenkbrauwen met een dikke aanzet. De wenkbrauwen waren vaak een paar tinten donkerder dan je eigen haarkleur, en als je wenkbrauwen zwart waren had je heel veel geluk. Belangrijk bij deze wenkbrauwen is dat het hoogste punt duidelijk zichtbaar is en dat het uiteinde strak en dun uitloopt. Brede wenkbrauwen zorgen ervoor dat je er jonger uitziet maar, als je van jezelf niet van die mooie, brede wenkbrauwen hebt kan dit erg veel tijd kosten om elke ochtend aan te brengen.

Oog make-up

De oog make-up uit deze tijd lijkt op het eerste gezicht misschien niet heel spectaculair, maar niets is minder waar. Less is more geldt hier ook zeker, want juist door zo weinig make-up aan te brengen val je meer op. De eyeliner is heel typerend voor deze tijd, en dan met name de eyeliner wing. Dit is lastig om zelf aan te brengen maar gelukkig zijn er op YouTube heel veel tutorials over te vinden. Het beste breng je deze eyeliner aan met een gel eyeliner, maar als je dit fijner vindt kan het ook met oogpotlood.

Sommige vrouwen gebruikte ook oogschaduw, vaak in grijs- en wittonen. Hierbij is het dan licht op de oogleden en een donkere tint in de arcadeboog. Wil je ook oogschaduw aanbrengen, dan doe je dit voordat je de eyeliner aanbrengt. En dan natuurlijk nog de mascara, die mag zeker niet ontbreken. Belangrijk is dat je de mascara mooi dik opbrengt maar wel zonder klontjes uiteraard. Het is hierbij vooral belangrijk dat je een mascara uitkiest die jij fijn vindt, en waar je goed mee overweg kunt.

De juiste lippenstift

En dan natuurlijk de lippen nog, ook deze mogen zeker niet ontbreken. Wil je een echte jaren ’50 look creëren, dan mag rode lippenstift niet ontbreken. Heb je deze nog niet in huis? Dan weet je wat je moet doen! Gelukkig zijn er allerlei verschillende tinten rood tegenwoordig, dus kijk vooral wat het beste bij jouw huid past maar ook wat jij zelf het mooiste vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here