Make-up trends en kapsels uit de jaren 60

0
4506
kapsels 60

Ook in de jaren 60 waren er bepaalde make-up trends. Zo werden vooral bleekroze, perzikkleurige, oranje en rode lippenstiften gebruikt en kwam ook het zonnebaden in de mode. Dit zorgde ervoor dat een gezonde, lichtgebruinde look zeker de aandacht trok in die tijd. Daarnaast werd er vaak transparant poeder gebruikt.

Valse wimpers

Vooral de valse wimpers staan in deze periode centraal. We hebben het dan niet over de valse wimpers zoals we deze nu kennen, maar echt heel grote en lange wimpers. Daarnaast werd er ook veel gebruik gemaakt van (overdreven) eyeliner en was het een trend om de arcadeboog fel te accentueren. Wat ook vaak gezien werd was een parelmoerige kleur aan te brengen op je ooglid, en een donkerrode oogschaduw daarboven aan te brengen.

Je wenkbrauwen daarentegen, moesten zo natuurlijk mogelijk zijn. Het was in die tijd echt not done als je je wenkbrauwen tekende. Deed je dat wel, dan moest je ervoor zorgen dat het er niet getekend uitzag. Verder moest de kleur zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur zitten.

Kapsels in de jaren 60

De kapsels uit de jaren 60 waren vooral erg lang. Zo was het in het begin van de jaren 60 mode om je haren te verlengen. Niet het hele haar, maar wel op de kruin en bij de slapen, zelfs ook in je nek. Een paar jaar later was het vooral een trend om zo ver mogelijk de hoogte in te gaan met je kapsel. Dit kon gedaan worden met bijvoorbeeld haarlak, maar er was ook een enorme toename in valse haarstukken. Hierdoor kreeg je kapsel meer volume, en dat is wat je wilde in die tijd.

Vanaf ongeveer 1967 kwam de hippie-beweging op gang en daarbij veranderde ook weer de haarstijlen. Vrouwen en mannen lieten massaal hun haar groeien en lieten dit voornamelijk los hangen. Had je er dan als vrouw al last van dat de haren in je gezicht gingen zitten, dan kon je een knip gebruiken, maar het liefst liet je het gewoon zo hangen.

Ook kwamen de dreadlocks toen steeds meer in beeld. Dit was het mooiste wanneer het van je eigen haar was, maar het was ook mogelijk neppe dreadlocks te gebruiken. Deze werden dan in je eigen haar gevlochten.

Lees ook: De vrouwen dresscode van de jaren 80

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here