Kapsels en accessoires uit de jaren 50

0
3531
accessoires

Kapsels en accessoires zijn erg belangrijk als je gezien wilt worden, dat is nu niet anders dan in de jaren 50. En net als nu veranderde dit in de jaren 50 regelmatig. Toch zijn er bepaalde haarstijlen en accessoires die typerend zijn voor die jaren. De jaren 50 waren namelijk vrij uitbundig. Dit kwam vooral doordat de Tweede Wereldoorlog net voorbij was, deze periode was er dan ook één van voorspoed en uitbundigheid. In dit artikel vertellen wij je welke haarstijlen er in die tijd populair waren, maar ook welke schoenen en accessoires hierbij hoorden.

De verschillende kapsels

De kapsels die je in de jaren 50 vooral zag waren krullende, halflange of golvende kapsels. Deze waren in die tijd ongekend populair, en dat is niet zo gek. De kapsels stralen klasse uit en het staat sjiek. Daarnaast was het ook gebruikelijk om je haar op te steken. Wat vooral erg belangrijk was, ongeacht de haarstijl, was dat de oren zichtbaar waren. Hierdoor konden de vrouwen namelijk hun oorbellen laten zien, wat voor hen erg belangrijk was in die tijd.

Accessoires voor in het haar

Wat ook erg hip was in de jaren 50, waren haaraccessoires. Deze zien we tegenwoordig ook weer steeds vaker terugkomen. Net als nu waren haarbanden in die tijd erg gewild, maar ook diademen zag je vaak voorbij komen. De haarbanden waren vrijwel altijd van katoen en waren er in veel verschillende kleuren en motieven. Naast haarbanden werden er ook sjaals gebruikt als haaraccessoire. De diademen uit die tijd waren van kunststof, plastic of metaal en hadden vaak versieringen als bont, bloemetjes en edelstenen.

Wilde je graag eens wat anders doen, dan kwam je ook altijd goed weg met een mooie hoed. Het assortiment in de jaren 50 was heel divers, van cocktail hoeden tot hoeden met veren en wijde hoeden. Deze werden meestal afgewerkt met bloemen en een netje die half over je gezicht viel.

Mooie sieraden

Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een periode van voorspoed en uitbundigheid. Dit was niet alleen aan de kleding te zien, maar uiteraard ook aan de accessoires en sieraden die de vrouwen droegen. Zo hadden de meeste accessoires een simpel design, maar waren ze wel opvallend. De meest gebruikte zonnebril in die tijd was het cat-eye model. Deze is zelfs in de jaren 60 nog erg populair geweest. Ook waren parels erg populair op dat moment, hier werden dan ook veel accessoires mee versierd. Maar de parels zag je ook terug in oorbellen, kettingen, armbanden en ringen.

Schoenen

Ook de schoenen waren in deze tijd erg belangrijk. Dit kwam vooral omdat de A-lijn midirok in deze tijd veel werd gedragen. Deze rok valt op of net over de knie, waardoor de kuiten en de schoenen altijd zichtbaar zijn. Dit betekende dus dat vrouwen met zorg nieuwe schoenen moesten kopen, omdat deze altijd gezien zouden worden. De meest populaire schoenen van die tijd zijn de stiletto’s, pumps, sleehakken, ballerina’s en sandalen.

Lees ook: Trends uit de jaren 50 die ook nu weer mogen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here