De mooiste make-up en kapsel trends uit de jaren 80

0
4554
kapsel trends

Als je aan make-up uit de jaren 80 denkt, dan denk je aan kleur. Heel erg veel kleur. Zo was er onder andere de colourblocking trend. Hierbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk verschillende kleuren door elkaar draagt. En daar konden vrouwen heel erg ver in gaan. tegenwoordig zien we dit af en toe ook nog wel voorbij komen, maar lang niet zo dramatisch als in de jaren 80. Naast de vele kleuren die er gebruikt werden, was er ook een teveel aan foundation en mascara te vinden op menig vrouwengezicht. en dan had je uiteraard ook nog de verschillende kapsel trends die erg opvallend waren.

Over the top

Net zoals de make-up moest ook de kleding lekker over the top zijn. er werd veel gebruik gemaakt van haarlak, gel en mousse om de meeste wilde kapsels te kunnen maken. de foundation werd overvloedig aangebracht en de mascara werd zoveel gebruikt dat je wimpers tot aan je wenkbrauwen kwamen. Je ogen werden opgemaakt met een felle kleur oogschaduw die werd aangebracht tot aan je wenkbrauw. Dit hoefde niet perse maar één kleur te zijn, hoe meer hoe beter! Ook werd er gebruik gemaakt van oogpotlood, en dan het liefst niet een dunne lijn maar lekker dik. De blush werd ook niet overgeslagen, en ook hierbij hoefde het niet heel weinig te zijn. om de look af te maken kon je gaan voor een mooie knalrode kleur lippenstift.

Verschillende kapsels

Bij heftige make-up en felgekleurde kleding hoort natuurlijk ook een opvallend kapsel om het geheel helemaal af te maken. Er waren verschillende kapsel trends in de jaren 80, zowel bij mannen als vrouwen. Wafelhaar was erg populair en vooral ideaal wanneer je lang haar had. Door middel van een speciale stijltang kon je een wafelmotief in je haren persen waardoor het een heel speels effect kreeg.

Vond je dit niks, dan kon je ook voor een zijscheiding gaan. Dit kapsel kon ook prima wanneer je niet zulk lang haar. De bedoeling was hierbij dat je een lage zijscheiding maakte en dit naar voren kamde. Het naar voren gekamde haar maakte je vervolgens af door het in model te brengen met een wetlook haarproduct. En als laatste was er de kuif. Deze was erg opvallen, maar ook erg populair en kon zowel voor kort als voor lang haar. De bedoeling was hierbij om een pluk haar aan de voorkant te pakken en deze met haarlak of gel zo stijf te maken dat het in een kuif bleef zitten.

Lees ook: Make-up trends en kapsels uit de jaren 60

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here