De geur van nostalgie

0
596
geurtje nostalgie

Vintage is veel meer dan alleen een oude jas of laarzen uit de jaren ’80. Met de juiste combinatie van kleding waan je jezelf in een ander tijdperk. Net zoals een vintage jurk je terug kan voeren in de tijd, speelt geur ook een grote rol hierin. Een vleugje van een bepaalde geur kan je plotseling terugbrengen naar een specifiek moment. Ontdek de rol van parfum om jouw vintage outfit compleet te maken.

Laat je vangen door geur

Denk eens terug aan een dierbaar moment uit het verleden – misschien een dansavond in de jaren ’60 of een rustige middag in de jaren ’80. Stel je nu voor dat je die herinnering niet alleen kunt zien of horen, maar ook kunt ruiken. Parfums zijn als kleine tijdmachines die je in je zak kunt bewaren; ze hebben het unieke vermogen om ons direct terug te brengen naar specifieke momenten in de tijd. De kruidige geur van patchoeli kan ons bijvoorbeeld terugvoeren naar de bloemige jaren ’70, terwijl een zachte lavendelgeur ons kan herinneren aan de elegantie van de jaren ’20.

Het mooie van parfum is dat het zeer persoonlijk is. Wat voor de één nostalgisch is, kan voor de ander iets compleet nieuws zijn. Dit is waar de kunst van het kiezen van een parfum tot leven komt. Denk aan de momenten of tijdperken die jou inspireren en zoek naar geuren die deze gevoelens oproepen. Of je nu houdt van de bruisende geuren van de roaring twenties of de aardse tonen van de flower-power-tijd, er is altijd een geur die jouw persoonlijke verhaal vertelt.

De juiste parfum

Net zoals je zorgvuldig je kleding uitkiest om een bepaalde vintage stijl uit te drukken, zo kun je ook parfums gebruiken om je outfit af te maken. Een zorgvuldig geselecteerde parfum kan je vintage outfit compleet maken, waardoor je look én gevoel authentieker worden. Of je nu kiest voor een zware, weelderige geur voor je glamoureuze jaren ’30 outfit, of een frisse, bloemige geur voor je zomerse jaren ’50 jurk, de juiste parfum maakt je reis naar het verleden compleet. En welk ander merk dan Yves Saint Laurent, misschien wel het boegbeeld van klassieke parfums, kan je bedenken om jou mee terug in de tijd te nemen? Het is een merk dat al tientallen jaren meegaat en uit ervaring kan putten bij het ontwikkelen van nieuwe geuren en flessen. Dit merk je meteen wanneer je een van de bijzondere flessen opent.

Verfrissende vintage

Met de juiste parfum kun je ook zorgen voor een frissere geur aan je vintage outfit. De kans is namelijk groot dat je die vintage jas ergens in een tweedehandswinkel hebt gekocht. En hoewel er een zekere charme kleeft aan de kenmerkende geur van vintage winkels, wil je af en toe ook fris voor de dag komen. Met een geur die de essentie van je outfit op een verfrissende manier weet vast te leggen, zit je dan ook altijd goed.