Belangrijke gebeurtenis? Zo zie jij er op je best uit!

0
96
Vrouw met bruine haren en rood shirt gekruisde vingers

Er zijn momenten in het leven die aanvoelen als een mijlpaal. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek, je eerste stagedag, een belangrijke werkpresentatie of een eerste date, deze gebeurtenissen kunnen het begin van iets nieuws markeren. Op zulke dagen wil je er natuurlijk op je best uitzien. Want als je weet dat het met je looks in orde is, komt de rest ook wel goed! In dit artikel geven we je zes tips die jou helpen om op belangrijke momenten je beste zelf te presenteren.

1. Lenzen

Voor wie normaal gesproken een bril draagt, kan het overstappen op contactlenzen een subtiele maar significante verandering zijn in je uitstraling. Lenzen bieden niet alleen een onbelemmerd zicht, maar stellen ook je volledige gezicht tentoon, waardoor je oogcontact kunt verbeteren. Dit kan essentieel zijn tijdens sollicitatiegesprekken of op een eerste date, waarbij eerste indrukken tellen. Echter, zorg ervoor dat je het goede type lenzen kiest die comfortabel zitten en waar je ogen goed op reageren. Het is ook belangrijk om te wennen aan het in- en uitdoen van lenzen voordat de grote dag aanbreekt. Maak daarom ruim van te voren een afspraak met een opticien.

2. Make-up

Make-up kan een krachtig hulpmiddel zijn om je beste kenmerken te benadrukken en eventuele onzekerheden te minimaliseren. Het gaat er niet om jezelf achter een laag make-up te verbergen, maar om je natuurlijke schoonheid te accentueren. Voor een sollicitatiegesprek of officiële gelegenheid is een subtiele, professionele look aan te raden. Denk aan een nette foundation, een lichte oogschaduw, mascara en een neutrale lipkleur. Voor je dat kun je iets meer experimenteren en meer nadruk op je ogen leggen……

3. Outfit

De kleding die je kiest, laat zien wie je bent. Voor professionele gelegenheden kies je voor een outfit die zowel je persoonlijke stijl weerspiegelt als gepast is voor de context en eventueel de bedrijfscultuur. Zorg ervoor dat je outfit niet alleen geschikt is voor de gelegenheid, maar ook goed past en in goede staat verkeert en kies altijd voor kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt.

4. Kapsel

Je kapsel kan je look maken of breken. Een verzorgd kapsel toont aan dat je aandacht besteedt aan details. Voor mannen kan dat betekenen dat je voor de gelegenheid naar de kapper gaat. Voor vrouwen zijn er meer opties: van een professionele blow-out tot een elegant opgestoken kapsel of gewoon los haar met een mooie glans. Het belangrijkste is dat je kiest voor een stijl waarin je je comfortabel voelt en die past bij de algemene sfeer van de gebeurtenis.

5. Subtiel geurtje

Een subtiele geur kan een krachtige indruk achterlaten. Kies voor een parfum of aftershave die je persoonlijkheid weerspiegelt, maar wees voorzichtig met de hoeveelheid. Het doel is om een hint van geur achter te laten wanneer je langsloopt, niet om de hele kamer te vullen. Houd het subtiel.

6. Mindset

Last but not least en misschien zelfs het belangrijkste: je mindset. Tijdens deze belangrijke gebeurtenis wil jij jezelf presenteren als iemand die zelfverzekerd en bekwaam is. Klaar voor wat er ook maar op je pad komt: succes of de liefde!