Home Blog

Waar ga jij op vakantie deze zomer?

0

Nu we eindelijk weer mogen, gaan we dit jaar allemaal weer massaal op vakantie. We zijn niet meer beperkt tot het vakantie vieren binnen Nederland, en dat betekent dat we weer op zoek mogen gaan naar mooie plekken om tot rust te kunnen komen en te kunnen genieten van de vakantie. Weet jij nog niet waar je naartoe wilt gaan dit jaar? Lees dan snel verder voor een aantal fijne tips!

Wat voor een soort vakantie zoek je?

Voordat je kunt gaan bepalen waar je precies naartoe wilt gaan, is het allereerst belangrijk jezelf af te vragen naar wat voor soort vakantie je precies op zoek bent. Wil je naar een land waar je vooral veel bezienswaardigheden kunt bezoeken, meer kunt leren over de cultuur en de geschiedenis, en omliggende dorpen kunt bekijken? Of ga je toch liever voor een vakantie waarbij je vooral op het strand ligt en geniet van de zon, de zee en het heerlijke eten?

Ook belangrijk om te weten is met wie je op vakantie gaat. Vanzelfsprekend is een vakantie met vrienden heel anders dan een vakantie met je partner en kinderen. Twee weken lang elke dag op het strand liggen en niks doen is met kinderen haast niet te doen omdat zij zich dan gaan vervelen, maar elke dag op onderzoek uit gaan is ook niet leuk voor ze. In dat geval kun je dus het beste kiezen voor een vakantie waarbij je het nodige kunt bezoeken, maar waarbij de kinderen ook heerlijk in het water kunnen spelen en kunnen genieten van de vakantie.

Plekken met mooie bezienswaardigheden

Ga je voor een vakantie waarin je vooral nieuwe plekken wilt ontdekken, dan is het goed te zoeken naar plaatsen waar veel te zien is. wil je het redelijk dicht bij huis houden dan zou je naar Duitsland kunnen gaan, waar in vrijwel iedere stad veel te zien is, maar waar je ook vaak veel kleine dorpjes tegenkomt. Vaak zijn het juist die dorpen waar je mooie kerken kunt bezoeken, of meer over de rijke geschiedenis kunt leren.

Zoek je het verder van huis, dan loont het om te zoeken op mooie, oude steden. Elk land heeft zo zijn eigen geschiedenis, en daarvan is vaak nog veel te zien. Ga je met kinderen op vakantie, dan doe je er goed aan een hotel of resort te vinden met genoeg activiteiten voor de kinderen, maar wel in de buurt van mooie oude plekken waar je genoeg kunt bekijken.

Een vakantie in de zon

Wil je een vakantie in de zon, dan zijn hier genoeg plekken voor te bedenken. Wat denk je bijvoorbeeld van een plek aan het Gardameer in Italië? Rondom dit meer zijn ontzettend veel campings te vinden waar erg veel te doen is voor de kinderen. Vaak is hier de hele zomer lang een animatieteam aanwezig, is er in ieder geval één zwembad te vinden en zijn er genoeg leeftijdsgenoten om de vakantie mee door te brengen.

Heb je Italië echter al vaak genoeg gezien, overweeg dan zeker eens een vakantie Chersonissos. Veel mensen denken dat dit alleen maar leuk is voor jongeren vanwege het uitgaansgebied, maar dat is zeker niet waar. In het oude gedeelte van Chersonissos geniet je van mooie, smalle straten, heerlijk eten en goede wijn, en dat allemaal in combinatie met de zon op je gezicht en een strand op loopafstand.

Op vakantie naar het nostalgische Duitsland

0
historisch cochem

Als er één land is dat nostalgie lijkt te ademen, dan is het Duitsland. Rijd een willekeurig dorp in en je geniet al van de verschillende straten die je een gevoel van vroeger geven. Dit is overigens niet alleen in de kleine dorpen zo, maar ook in de grote steden, zoals Cochem. Naast de mooie straatjes zijn vaak ook de restaurants en zelfs een aantal winkels het bewonderen waard. Ga jij op vakantie naar Duitsland? Dan is het goed met een paar dingen rekening te houden.

Hoe is jouw Duitse taal?

Zit je net over de grens met Nederland, dan bestaat er nog een kleine kans dat ze je in het Nederlands gedeeltelijk kunnen verstaan. Ga je verder Duitsland in, dan hoef je daar niet meer op te rekenen. Daarnaast is het zo dat lang niet elke Duitser goed Engels kan spreken. Zorg er dus voor dat jouw Duitse taal bijgespijkerd is voordat je op vakantie gaat, om te voorkomen dat men niet weet wat je bedoeld als je op je vakantiebestemming aan bent gekomen.

Zoek uit wat er te doen is op vakantie

Ook is het slim thuis al uit te zoeken wat er op je vakantieadres allemaal te doen is. denk hierbij aan het bezoeken van musea, kastelen, misschien wel een rondleiding of een rondvaart, workshops, wandelroutes en pretparken of dierentuinen. Ga je met de kinderen op vakantie, dan is het ook leuk als er voor hen genoeg te doen is. heb je op je vakantieadres geen zwembad, dan doe je er goed aan uit te zoeken waar je er één kunt vinden. Kijk ook direct even na of er supermarkten in de buurt van je vakantieverblijf zitten. Zo weet je of je hier lopend heen kunt gaan, of dat je elke dag met de auto op pad moet gaan.

Belangrijke zaken

Uiteraard zijn er ook een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden voordat je op vakantie gaat. Is jouw autoverzekering bijvoorbeeld helemaal up-to-date en heeft de auto zelf onlangs nog een beurt gehad? Check altijd de banden en de bandenspanning voordat je op reis gaat, en zorg ervoor dat je alle papieren van de auto bij je hebt. Ook zorg je ervoor dat je van iedereen die mee gaat het paspoort of ID-kaart is ingepakt, dat de medicatie in de tas zit en dat je noodnummers bij je hebt.

Denk erom dat bepaalde medicatie onder de Opiumwet vallen, zoals Ritalin. Hier heb je een medische verklaring of Schengen verklaring voor nodig als je naar het buitenland gaat. Je doet er dan ook goed aan deze ruim op tijd aan te vragen, om te voorkomen dat je straks niet op vakantie kunt gaan.

Meubels die passen bij een vintage interieur

0
vintage interieur

Ben je gek op vintage spullen, maar wil je wel graag een moderne eettafel? Of ben je op zoek naar een heerlijk zittende bank, die perfect past bij al je vintage vondsten? Er zijn veel verschillende meubels verkrijgbaar, maar het is lastig meubels te vinden die passen bij een bepaalde stijl. Toch is het zeker mogelijk je woonkamer zo in te richten, dat alles bij elkaar past.

Welke vintage spullen heb je?

Voordat je gaat bepalen welke meubels er aangeschaft moeten worden is het verstandig te kijken naar welke vintage spullen je hebt staan. Vaak zijn deze in een bepaalde kleur, zoals de welbekende 70’s oranje kleur of juist de producten uit de space age. Door te kijken naar de kleuren kun je een inschatting maken van je nieuwe bankstel. Heb je voornamelijk oranje producten in je woonkamer staan, dan is het verstandig een bank aan te schaffen in een neutrale kleur. Op deze manier blijven de vintage spullen die je hebt staan namelijk in het middelpunt staan. Zou je een bank in een hele felle kleur aanschaffen, dan kan het rommelig gaan ogen. Daarnaast zal alle aandacht dan gericht zijn op de bank.

Neem iets mee naar de winkel

Twijfel je of bepaalde kleuren wel passen bij een bepaalde bank, dan is het een goed idee één van je vintage artikelen mee te nemen naar de woonwinkel. Op deze manier kun je jouw interieur namelijk goed met elkaar afstemmen, omdat je de kleuren bij elkaar kunt zien. Een bankstel in een beige kleur zal waarschijnlijk heel mooi staan bij voornamelijk oranje accessoires, maar een hele donkerzwarte bank vaak weer niet. Bekijk dit dus goed in de winkel om zo de perfecte bank uit te kiezen en nog meer te kunnen genieten van je vintage woonkamer.

Zorg voor een geheel met je meubels

Het is vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles één geheel is. dit doe je door een bankstel uit te zoeken welke past bij je vintage artikelen, maar ook door de woonkamer af te maken. Dit kan goed gedaan worden met een mooi vloerkleed. Deze zijn er in veel verschillende kleuren en afmetingen, en dus is de kans groot dat er een kleed is dat perfect aansluit bij zowel het bankstel als al jouw vintage spullen. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur met oranje accenten erin, of ga voor een kleur die ook terugkomt in je kasten. Op die manier zorg je ervoor dat het allemaal echt bij elkaar past, en het geen bij elkaar geraapt rommeltje is.

Wat te doen tegen vermoeide voeten?

0
vermoeide voeten

Er is niets zo vervelend als het hebben van vermoeide of zelfs pijnlijke voeten. Deze kunnen ontstaan na een dag werken, een lange wandeling of gewoon structureel elke dag. Vermoeide voeten kun je herkennen aan de pijn die ze uitstralingen, maar ze kunnen ook een branderig gevoel hebben.

Heb je elke dag last van je voeten, dan is er misschien meer aan de hand. Vaak zijn vermoeide voeten een symptoom van een andere ziekte, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Daarnaast denken mensen vaak dat alleen oudere mensen hier last van kunnen hebben, maar ook dat is niet zo. Ook volwassenen en zelfs kinderen kunnen last krijgen van vermoeide voeten. Wat je hier het beste tegen kunt doen, lees je in dit artikel.

Het ontstaan van vermoeide en pijnlijke voeten

Vermoeide voeten kunnen vaak ook pijnlijk of zelfs branderig aanvoelen, en dit kan komen door verschillende oorzaken. Heb je de hele dag in een grote stad of pretpark gelopen, of heb je een intensieve wandeling gedaan, dan is de kans groot dat je hierna last hebt van je voeten. Ook wanneer je schoenen draagt die niet goed zitten of de hele dag op hoge hakken loopt, loop je dit risico.

Er zijn ook oorzaken waarbij het niet direct zo duidelijk is dat daar de pijnlijke voeten vandaan komen. Hierbij kun je denken aan diabetes, allergieën, schimmelinfectie en bepaalde zenuwaandoeningen. Ook wanneer je last hebt van het tarsale tunnelsyndroom, waarbij de zenuw naar de grote teen beklemd zit, kun je last krijgen van vermoeide en pijnlijke voeten.

Tips voor vermoeide voeten

Heb je vaak last van vermoeide voeten, dan is het aan te raden tijdens het werk of het wandelen goed passende en comfortabele schoenen te dragen. Uiteraard dien je geschikte wandelschoenen te dragen als je gaat wandelen, want deze zorgen voor extra ondersteuning. Het gebruik van inlegzolen kan je helpen de pijn te verminderen, omdat hiermee de druk over de hele voet wordt verdeeld.

Ook is het aan te raden altijd katoenen sokken te dragen en na het lopen zowel van sokken als van schoenen te wisselen. Goede schoenen om mee te wisselen op het moment dat je thuis bent, zijn Oofos. Deze herstellen je voeten na een lange dag, waardoor je minder last van vermoeidheid of pijn hebt.

Het wil overigens ook nog weleens helpen de voeten in handwarm water te wassen of een voetenbad klaar te maken. Hierin kunnen je voeten tot rust komen, waardoor de pijn wellicht minder is. er bestaan ook balsems voor vermoeide voeten, waarmee je je voeten kunt behandelen.

Een eindejaarsfeest met vriendinnen

0
vriendinnen eindejaarsfeest

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat er weer heel wat kerst- en nieuwjaarsfeestjes op het programma staan. De feestdagen zijn namelijk de gelegenheid bij uitstek om met familie en vrienden samen te zitten en te klinken. Op kerst, op het nieuwe jaar, op jullie! 

Een eindejaarsfeestje organiseren met vriendinnen is een perfecte manier om vriendschappen aan te halen. Om even samen te zitten en te genieten van elkaars gezelschap. Om wat bij te kletsen en plannen te maken voor het nieuwe jaar. En bij een eindejaarsfeestje hoort een lekker hapje en drankje. En cadeautjes natuurlijk! 

Een potluck om het jaar te starten

De gastvrouw van een eindejaarsfeestje met vriendinnen zijn kan best een drukke bedoening worden. Je wil natuurlijk dat jouw gasten zich kunnen ontspannen en dat ze even aan niets moeten denken. Maar dat wil zeggen dat jij het wel erg druk zal krijgen. De tafel moet gedekt worden en er moeten hapjes en drankjes op tafel komen. 

Met een potluck kan je het werk van verdelen. Een potluck is een grappig woord waarmee bedoeld wordt dat iedereen een gerechtje meebrengt. Zo hoeft de gastvrouw niet als enige in de keuken te staan, maar draagt iedereen zijn steentje bij. Je spreekt wel best even af wie wat meebrengt, want voor je het weet heb je drie desserts en geen hoofdgerecht. 

Een cadeautje voor iedereen

Bij een eindejaarsfeestje horen cadeautjes. Natuurlijk gun je je vriendinnen allemaal een mooi geschenkje, maar als jullie met veel zijn, wordt het al snel duur. Door een beetje te plannen, zorg je er voor dat iedereen met een mooi cadeautje naar huis gaat zonder dat het te duur wordt. 

Trek bijvoorbeeld namen en spreek een budget af. Iedereen koopt een cadeautje voor een of twee mensen binnen een bepaald budget. Door een thema af te spreken, maak je het een extra leuke uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan mooie hangers of een broche. 

Versier je huis

Een feestelijk versierd huis brengt iedereen meteen in de feeststemming. Met snoeren lichtjes, vrolijk flakkerende kaarsjes en een handje strooiglitters op tafel tover je je huis meteen om in een gezellige plaats voor een feestje. Zet je mooiste glazen klaar en kies vrolijke servetten. Je huis versieren hoeft niet moeilijk te zijn. 

Vergeet vooral jezelf niet. Ook jij mag er feestelijk uitzien. Draag een mooi jurkje of een elegant jumpsuit, kies passende sieraden en lak je nagels. Een feestelijke gelegenheid vraagt om een feestelijke outfit, toch? Dus ga er voor en geniet. Het is tijd om te shinen. 

Een jaren ’70 woonkamer creëren

0
retro interieur

Denk je aan de jaren ’70, dan denk je natuurlijk aan oranje en bruin als hoofdkleur, veel planten, drukke patronen en een zitkuil midden in de woonkamer. Het is geen geheim meer dat de echte vintage spullen tegenwoordig populairder zijn dan ooit, en ook de kuil komt waarschijnlijk weer terug.

Begin met het creëren van een zitkuil

Wil je een echte woonkamer die zo uit 1974 lijkt te komen, dan doe je er goed aan een zitkuil in je woning te hebben. Dit vereist wel wat werk natuurlijk, maar vaak is het wel mogelijk. Uiteraard moet je woonkamer hier wel groot genoeg voor zijn en moet het mogelijk zijn je vloer te verhogen of te verlagen.

Nadat je hebt uitgezocht of het mogelijk is een kuil te laten maken in je woonkamer, moet je uiteraard na gaan denken over het zitgedeelte. In de jaren ’70 stond er een grote, halfronde bank in de kuil, met in het midden een tafel. Dit zou je nu in principe ook weer kunnen doen, maar wanneer je graag meer ruimte wilt kun je ook kiezen voor een hoekbank. Deze zijn er in verschillende groottes zodat je er altijd eentje hebt die bij de kuil past. Zet er wat mooie bijzettafels bij, en je kuil is compleet.

Behang uit de jaren ’70 scoren

Wil je het echt grondig aanpakken, dan wil je natuurlijk ook behang uit die tijd. Dat lijkt nog wat lastig te zijn. Je kan het je misschien wel voorstellen dat men vroeger behang kocht om te gebruiken. Mocht er al wat overbleven zijn, dan is dat mettertijd grotendeels weggegooid. Maar er zijn wel bepaalde webshops waar je terecht kunt voor vintage behang. Ook op bijvoorbeeld Marktplaats kun je nog weleens geluk hebben. Het probleem is dan echter wel, dat dit vaak geen grote hoeveelheden zijn, waardoor je niet je hele woonkamer kunt behangen. Wat je dan wel zou kunnen doen is een gedeelte van de muur behangen, en de overige muur wit laten of in een andere bijpassende kleur.

Decoraties in je woonkamer

Om het af te maken voeg je natuurlijk nog decoraties en verlichting uit deze jaren toe. Dit kun je vaak wel gewoon via Marktplaats scoren, maar ook zijn er verschillende vintage Facebookgroepen te vinden waar zulke dingen worden aangeboden. Je grootste vriend hierin is overigens de kringloop. Grote kans dat je daar altijd wel iets vindt uit die tijd.

Underlayment in je vintage interieur

0
vintage interieur woonkamer

Ben je een liefhebber van vintage en wil je dit ook in je interieur vertalen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om meubels uit een bepaalde stroming te kopen bij een vintagewinkel of in een gespecialiseerde webshop. Maar soms zijn die lastig te verkrijgen of loopt het behoorlijk in de papieren om ze daar aan te schaffen. Ben je in het bezit van twee rechterhanden? Dan kun je de vintage meubels waar je van droomt natuurlijk ook zelf maken. Het is dan een kwestie van ideeën verzamelen, goede bouwtekeningen maken en geschikt materiaal kopen, zoals underlayment plaat dat is bedoeld voor constructieve toepassingen.

Je hebt de keuze uit Fins underlayment, Radiata Pine en Elliotis Pine. Iedere soort heeft andere eigenschappen en zorgt voor een unieke, karakteristieke uitstraling.

Decoratieve platen

Underlayment plaatmateriaal bestaat uit een oneven aantal lagen die kruislings met elkaar zijn verlijmd. Zodra deze fineerlagen voldoende zijn gedroogd, worden de platen op het juiste formaat gezaagd, tong-en-groef gefreesd en eventueel geschuurd. Er zijn verschillende soorten underlayment verkrijgbaar die zich onderscheiden door de houtsoort die is gebruikt, de diktes van de verschillende fineerlagen, het aantal opgebouwde lagen en de lijmsoort die is gebruikt. Welke soort je het beste kunt gebruiken, hangt af van de toepassing die je ervoor in gedachten hebt. Oorspronkelijk werd underlayment gebruikt als bouwplaat, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker terugkomen als decoratieplaat in de wereld van interieur en design. Niet verwonderlijk, want underlayment mag absoluut gezien worden.

Industrieel tintje

De onbewerkte uitstraling maakt een underlayment plaat uitermate geschikt om een vintage-look te creëren. Bijvoorbeeld als je het interieur bij jou thuis een knipoog naar de jaren zeventig of jaren tachtig wilt geven. De meubels uit die tijd zijn herkenbaar aan de minimalistische, ronde en kubistische vormen. Als je die namaakt met underlayment, heeft dat verschillende voordelen. Zo is het betaalbaar, valt het goed te bewerken en draagt het bij aan een sterke constructie. Bovendien geeft een underlayment plaat een stoer en industrieel tintje aan je interieur. Dit kun je op tal van manieren terug laten komen. Je kunt er onder andere: tafels, stoelen, bedden, banken en kasten van maken. Maar je kunt ook een complete keuken bouwen, een vloer leggen of de wand bekleden met het veelzijdige materiaal. Waar je ook voor kiest; je vintage interieur is hoe dan ook geslaagd.

Vintage-statement in de tuin

Heb je de smaak goed te pakken en wil je ook je tuin een onvervalste vintage-uitstraling geven? Dan inspireren wij je graag met een tijdloos materiaal. Zweeds rabat leent zich perfect voor het maken van een tuinafscheiding of als gevelbekleding voor je overkapping, veranda of woning. Zweeds rabat is verkrijgbaar van Fins vurenhout of Douglashout en zorgt voor een mooie afwerking. Ook creëer je hiermee een luxe, stoer en eigenzinnig vintage-statement.

De evolutie van de kinderwagen

0
kinderwagen

Er zijn heel erg veel mensen die tegenwoordig de kinderwagen gebruiken. Deze uitvinding is natuurlijk heel erg handig en je kunt er overal mee naartoe met je kindje. Anders zou je kindje altijd moet dragen en dit is natuurlijk helemaal niet fijn. De kinderwagen was niet altijd al zoals die nu is. Er zijn zeker wel wat aanpassingen aan geweest en daarom is dit ook een heel mooie voorbeeld voor uitvindingen.

Kinderkoets

Eén van de dingen die er veranderd zijn aan de kinderwagen is de naam. Vroeger heette de kinderwagen namelijk een kinderkoets. Vroeger was een kinderkoets ook veel duurder dan een kinderwagen nu eigenlijk is. Veel mensen hadden vroeger geen kinderkoets, omdat de kinderkoets eigenlijk niet heel erg makkelijk te krijgen was en ook behoorlijk duur was. Uiteindelijk is de kinderwagen genoemd, omdat tegenwoordig alles veel makkelijker verkrijgbaar is door het een makkelijkere naam te geven.

Natuurlijk is de naam ook veranderd omdat het geen koets meer is, maar het is nu echt een wagen waar je heel erg makkelijk mee kan lopen. En kinderkoets was veel groter en kolossaler en was daarom veel minder makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

3 wielen

Veel oude kinderwagens mochten op maar 3 wielen, omdat op veel loopwegen maar 3 wielen en geen 4 wielen op. Het was dan veel handiger om 3 wielen te hebben, want dan mocht je gewoon overal lopen en wanneer je 4 wielen had, mocht dit niet.

De kinderen koets had dan ook altijd prix wielen en was veel makkelijker vooruit te krijgen. Sinds de 20e eeuw heeft de kinderkoets althans nu de kinderwagen 4 wielen en is hij veel makkelijker rechtop te houden natuurlijk, omdat 4 wielen veel steviger is dan 3 wielen. Stel, er komt een windvlaag dan is dit veel makkelijker. Een kinderwagen kun je tegenwoordig natuurlijk ook kopen voor meerdere kinderen en het hoeft niet perse meer voor één kind. Dit was vroeger ook niet het geval. Vroeger had je altijd een keer naar wagen en daar kon allemaal één kind in.

Lees ook: Hoe trouwden we in de jaren ‘80?

Hoe trouwden we in de jaren ‘80?

0
trouwden

Trouwen bestaat al heel erg lang en niet alleen maar in de 21e eeuw. Dit houdt in dat het eigenlijk vroeger altijd al heel erg leuk was om te gaan trouwen en daarom zijn er ook zoveel mensen al heel erg lang samen. Maar vroeger trouwden we toch anders dan hoe het nu gaat. Dat is ook wel weer, omdat je natuurlijk in een hele andere tijd leefde dan hoe we nu leven.

Voor altijd verbonden

Vroeger ging iedereen altijd trouwen omdat ze voor altijd samen waren. Tegenwoordig kun je ook scheiden. Vroeger was het absoluut niet getolereerd om te gaan scheiden als je getrouwd was. Het was de bedoeling als je ging trouwen, bleef je voor altijd bij elkaar en dan was er geen reden om te gaan scheiden. Dit is dan ook de reden dat je eigenlijk bijna nooit hoort dat bijvoorbeeld je opa of je oma uit elkaar zijn gegaan toen ze nog heel erg jong waren. Vroeger werd dit namelijk totaal niet getolereerd.

Het is de bedoeling dat als je getrouwd bent, dat je voor altijd verbonden bent en dit is eigenlijk iets van de kerk. Het is daarom erg belangrijk dat als jij voordat je kinderen kreeg getrouwd was, want je mocht geen seks voor het huwelijk. Dit zijn dingen die in tegenwoordige tijd natuurlijk niet meer zoveel zien. Sommige mensen hebben al jaren kinderen, terwijl ze er nog nooit samen zijn geweest met iemand.

We trouwden met een minder groot feest

Naast het feit dat je voor altijd verbonden was, is het ook dat het minder groot feest was. Het was wel een heel erg grote ding dat iedereen ging trouwen, maar er werden alleen de hele speciale mensen uitgenodigd. Dit houdt in dat de buurvrouw of de buurman niet heel erg belangrijk waren, maar vooral de hele dichte mensen bij je die werden uitgenodigd.

Eigenlijk was je heel erg belangrijk als je uitgenodigd werd voor een feest voor iemand die getrouwd is. En dit is dan natuurlijk heel erg fijn dat je dan zeker weet dat je dicht bij iemand staat en dat je ook altijd dicht bij iemand zal blijven staan.

Lees ook: Populaire vakantiebestemmingen van vroeger

Populaire vakantiebestemmingen van vroeger

0
vakantiebestemmingen

Wij Nederlanders zijn altijd dol op vakantie. Sommige Nederlanders vinden het leuk om op vakantie te gaan binnenlands, maar andere mensen vinden het juist heel erg leuk om toch ervoor te kiezen om bijvoorbeeld naar Spanje of naar Turkije te gaan. Ja heel erg veel verschillende landen waar Nederlanders heen gaan. Maar wat waren de vakantiebestemmingen van vroeger?

In Nederland

In Nederland zelf op vakantie gaan is al heel erg lang, heel erg populair en veel mensen vonden dit volgen ook al heel erg leuk. Vaak gingen ze in eigen land op vakantie en gingen ze op zoek naar een leuke camping waar ze terecht konden. Natuurlijk zagen deze er heel anders uit dan tegenwoordig, maar iedereen vond het altijd heel erg leuk om daarna op vakantie te gaan en je bent in Nederland.

Vroeger waren natuurlijk langer reizen niet altijd heel erg leuk en daarom is er toen voor gekozen om veel in Nederland op vakantie te gaan. Om Nederland in vakantie te gaan is het natuurlijk wel heel erg leuk wanneer het mooi weer is en helaas was dit vroeger ook niet altijd het geval. Dit is dan ook de reden dat er steeds meer mensen ook het buitenland gingen opzoeken in de zomervakantie en uiteindelijk werden er dus veel meer mensen in het buitenland gevonden dan in het binnenland.

Vakantiebestemmingen in het buitenland

Wanneer mensen in het buitenland op vakantie gingen, ging dat eigenlijk wel een beetje zoals nu. Alleen mensen namen er heel erg veel minder mee op vakantie. Wij Nederlanders nemen echt heel erg veel op vakantie mee en nemen ook echt veel meer weer mee terug. Dit is natuurlijk niet altijd nodig, maar het wordt wel veel gedaan.

Vroeger nam niet iedereen heel erg veel mee, maar kwamen ze wel weer iets meer terug. Maar het kwam ook wel omdat het vroeger voor iedereen wel erg duur was om op zo’n grote en lange vakantie te gaan. Vroeger gingen mensen ook minder lang op vakantie. Dit omdat het allemaal gewoon wat duurder is.

Lees ook: Waarom zijn vintage meubels zo geliefd?